Pekka Virralta värikäs selvitys illan tapahtumista: "Aika paljon pitää itse hölmöillä" – katso TPS–SaiPa-ottelun maalit tästä

Lehdistötilaisuus: TPS - SaiPa 3:05
"Aika paljon pitää itse hölmöillä" - Pekka Virta avasi SaiPan tappion taustat.

TPS katkaisi seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa, kun se voitti perjantain SM-liigan ottelussa SaiPan maalein 3–1.

Päävalmentaja Jussi Ahokas kertasi ottelun jälkeen helpottuneen oloisena tapahtumia.

– Seitsemän oltiin hävitty putkeen. Sen katkaisu ei aina ole helppoa. Iso kiitos pelaajille, hieno taistelu heiltä. Andy (Andrei Karejev) maalissa oli hyvä. Kun työmäärä on hyvä ja ollaan menossa ytimeen ja hyökätään hyvin maalia kohti, hyviä asioita tapahtuu, Ahokas tiivisti.

Ottelua jauhettiin ilman maaleja kaksi erää. Kolmannen erän alussa TPS avasi hanat. SaiPa tuli vielä nopeasti tasoihin, mutta TPS oli lopulta vahvempi.

Voit katsoa ottelun maalit yllä olevalta videolta.

– Ensimmäisessä erässä vähän jännittyneisiyys näkyi. Alku oli hyvä, sitten vähän jähmetyttiin, ei päästy ihan pelin päälle. Toisessa oli hetkittäin hyviä jaksoja, mutta SaiPa puolusti hyvin. Kolmas erä sitten ehkä selkeämmin meille. Peli avautui ja saatiin hyvin laatupaikkoja, Ahokas kertasi.

SaiPalle tappio oli kolmas peräkkäinen. Päävalmentaja Pekka Virta manasi lehdistötilaisuudessa omiensa "hölmöilyä".

– Oltiin aavistuksen alakynnessä koko ilta, mutta annettiin kuitenkin mahdollisuus itsellemme voittaa. Tietenkin – jollei pysty 5–5-pelissä tekemään maalin maalia – se vaatii tällainen kamppailu omia onnistumisia jossain kohtaa.

Voit katsoa ottelun lehdistötilaisuuden alla olevalta videolta.

Virta totesi, että kolmanteen erään mentäessä kaikki oli ottelussa vielä auki, mutta nuoren SaiPa-joukkueen kokemattomuus koitui kohtaloksi.

– Mikä jäi eniten vaivaamaan oli, että aika paljon pitää itse hölmöillä, että saa hävittyä tuon pelin. Se on nuorten pelaajien iso taakka kantaa tällä hetkellä. Toivotaan, että ihminen oppii noista kokemuksista tulevaisuutta ajatellen. Tuon työmäärän jälkeen kurja tilanne.

TPS nousi voitollaan sarjassa viidenneksi. SaiPa on sijalla 13 ennen Ilveksen ja Ässien illan ottelua.