Pekka Pouta: Säässä dramaattinen käänne jo viikonloppuna – koko viikko helottaa sinisenä

Pekka Pouta: Säähän dramaattinen käänne – ensi viikolla hyytävän kylmää 5:53
Pekka Pouta: Säähän dramaattinen käänne – ensi viikolla hyytävän kylmää

Märkä suojasää on väistymässä koko Suomessa, ja jo viikonloppuna sää pakastuu. Pekka Pouta sanoo, että säässä on tapahtumassa dramaattinen, suorastaan hyytävä käänne.

Kuukausiennusteessa ensi viikko helottaa hyytävän sinisenä koko Euroopassa. Se tarkoittaa huomattavasti tavanomaista kylmempää säätä.

– Suunnilleen kylmin mahdollinen säätyyppi, mikä meillä voi olla. Pohjois-Venäjältä virtaa ilma Etelä-Suomeen pohjoiselle Itämerelle.

Lue kaikki sääuutiset täältä!

Ensi viikolla pakkaset kiristyvät etelä- ja keskiosassa maata -10–15 asteen välille. Vaikka lukema ei kuulosta hurjalta, kyseessä on kova pakkanen vuodenaikaan nähden.

– Siihen kun lisätään vielä viima mukaan, niin kyllä tuntuu, Pouta sanoo.

Pekka Poutaa huolestuttaa viikonlopun pikkujoulujuhlijat, nimittäin viime yönä satanut räntä ja loska jäätyvät koppuraksi. Se tekee kävelyväylistä erittäin liukkaat.

– Pikkujoulumeiningissä kannattaa miettiä, jos laittaisi edes irtonastat sinne kenkiin, ettei maanantaina sitten tavattaisi polilla, Pouta muistuttaa.

Eurooppaan voi olla luvassa enemmän lunta kuin Lappiin

Kuukausiennusteen mukaan lähes koko Euroopassa on keskimääräistä kylmempää seuraavan kahden viikon ajan. Se tarkoittaa, että Puolassa ja Saksassa asti voi sataa lunta.

– Jos siellä pyörii erittäin kylmä ilmamassa vielä hyvin lämpöisen Itämeren päällä, niin sehän voi tuprauttaa sinne ihan hillittömät hanget, Pouta selittää osoittaen Puolan rannikkoa.

Pouta arvioi, että lunta voi tulla jopa enemmän kuin Suomen Lapissa on tällä hetkellä.

Katso viikonlopun kylmenevän sään ennuste tarkemmin yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat