Pehmeähkö punaviini mausteiselle ruoalle

Turning Leaf Cabernet Sauvignon
Turning Leaf Cabernet SauvignonCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 23.04.2003 10:50

1998 Turning Leaf Cabernet Sauvignon 57,90 mk

Kalifornialainen 1998 Turning Leaf kannattaa panna merkille, jos pitää vahvasti maustetusta ruoasta. Itämainen ruoka sopii hyvin yhteen oluen tai puolikuivan valkoviinin kanssa. Mutta jos pöytään tilataan pippuripihvi, ei edellä mainituista helposti innostu. Silloin voi valita punaviinin, jos se on pehmeä.

Klassiset, etenkin ranskalaiset ja italialaiset viinityypit tulee varmuuden vuoksi jättää väliin, sillä parkkihappo reagoi ikävästi pippurin kanssa. Punaviinistä tulee suorastaan tulisen makuista.

Amerikkalaiset ovat crosskitchenin konkareita, joten viininvalmistajat ovat osanneet jo pitkään valmistaa viinejä, jotka kestävät voimakkaita makuja. Yleensä kyseiset viinit eivät menesty sokkotesteissä, mutta ruoan kera aiheuttavat pieniä ihmeitä.

Maailman suurimman tuottajan Gallon omistama tuotemerkki on juuri tällainen. Punainen väri on jo vaalentunut. Mausteinen, tuntuva tuoksu. Maku on keskitäyteläinen ja pehmeä. Kaikkein tulisimpia ruokia ei tämäkään pehmeys kestä, sillä Cabernet on kuitenkin perusluonteeltaan kova rypäle. Suu kertoo äkkiä, onko ruokajuomaksi syytä vaihtaa vesi tai olut.

22Alma Media Interactive

LihaLihaAlma Media Interactive

(Teksti: Pekka Suorsa)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle