Patrik Laineen tykki välähti kuin salama – Winnipeg-tähti löi nimensä historiankirjoihin

Patrik Laine tykitti maalin hurjalla laukauksella ja iski Winnipeg Jetsin alkutahdit, kun Dallas Stars taipui jääkiekon NHL:ssä lopulta jatkoajalla 3–2.

Laine avasi ottelun maalihanat avauserän lopussa kauden ensimmäisellä ylivoimaosumallaan. Kuvio pyöri: Blake Wheeler pelasi kiekon kulmauksesta siniviivalle laidan kautta. Neal Pionk otti limpun vastaan ja jatkoi sen viistossa vasemmalle Patrik Laineelle. Tesoman tykki lauloi tutuksi käyneeltä paikalta, ja kiekko viuhui maaliin nopeasti kuin salaman välähdys.

Starsin suomalaispuolustaja Esa Lindell nappasi puolestaan syöttöpisteen joukkueensa 2–1-johtomaaliin, joka syntyi ylivoimalla toisessa erässä. Lindell antoi tulta siniviivalta, ja Radek Faksa ohjasi kiekon ilmasta rysään.

Ottelun ratkaisi jatkoajalla terävällä rannelaukauksella Winnipegin kanadalaistähti Mark Scheifele. Kyseessä oli Scheifelen NHL-uran yhdeksäs jatkoaikamaali. Hän nousi tilastossa Jetsin ja sitä edeltäneen Atlanta Trashersin seurahistorian jaetulle ykkössijalle Ilja Kovaltshukin kanssa.

Laine oli ehtinyt pelata tätä ennen peräti 10 maalitonta ottelua putkeen. Tehopisteittä hän oli jäänyt kahdessa edellisessä pelissään. Suomalaishyökkääjä on nyt summannut kauden 16 peliinsä tehot 4+11=15.

Lindell on tehnyt kauden 18 ottelussaan tehot 1+3=4.

Lue myös:

    Uusimmat