Patrik Laineen pudotus oli raju – NHL-kausi päättyi uran surkeimpiin lukemiin

3:32
Yksi Patrik Laineen kauden harvoista huippuilloista: hän takoi huhtikuussa kaksi silmiä hivelevää maalia Chicago Blackhawksia vastaan.

Suomalaishyökkääjä Patrik Laine pelasi toistaiseksi tehottomimman kautensa jääkiekon NHL:ssä, kun suomalaisen pistelukemiksi 46 ottelussa jäi 12+12=24.

Laine kaunisteli tilastojaan kahdella syöttöpisteellä Columbus Blue Jacketsin kauden viimeisessä ottelussa sunnuntain vastaisena yönä. Columbus voitti jatkoajalla Detroit Red Wingsin maalein 5–4. Laine ehti mukaan 1–1-tasoitukseen ja 4–3-johtomaaliin.

Ennen tätä kautta Laineen heikoin saldo oli toissa kauden 30+20=50, jotka hän teki 82 ottelussa. Viime kaudella hän teki 68 ottelussa 28+35=63, joten pudotus täksi kaudeksi oli hurja kaikilla mittareilla. Myös plus-miinus-lukema –28 oli uran synkin ja laukaisumäärät uran vähäisimmät.

Laine aloitti kauden Winnipeg Jetsissä ja teki avausottelussa kaksi maalia ja nappasi yhden syötön. Hän siirtyi Columbukseen tammikuussa eikä löytänyt sopivaa roolia John Tortorellan miehistössä. Hyvien väläysten lomaan mahtui turhautumista ja penkkikomennuksia.

Suomalaishyökkääjän ja valmentajan sopimukset umpeutuvat kauden päätteeksi. Ainakin Tortorella on lähtökuopissa. The Athletic kertoi lähteisiinsä vedoten, että kuuden kauden ajanjakso Columbuksessa päättyy.

Valmentaja myönsi NHL:n verkkosivuilla, että on keskustellut suomalais-GM Jarmo Kekäläisen kanssa.

– Ratkaisu tässä asiassa tulee erittäin nopeasti, Tortorella sanoi.

Yhdysvaltalaisveteraani on Columbuksen seurahistorian voitokkain valmentaja ja johdatti joukkueen pudotuspeleihin neljällä kaudella peräkkäin.

– Tälle kaikelle tulee olemaan aikansa ja paikkansa, Tortorella kuittasi jatkospekulaatiot TSN:n mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja