Patrik Laine on NHL:n siirtomarkkinoiden polttavin nimi – medialähteet maalaavat suomalaispyssystä venäläisen supertähden korvaajaa

3:30
Videolla: Tampa Bay siirtyi NHL:n loppuotteluissa 2-1-johtoon.

NHL:n vapaiden agenttien siirtoikkuna aukeaa kahden viikon kuluttua ja Winnipeg Jetsin suomalaisen maalitykin Patrik Laineen mahdollinen siirto puhuttaa ympäri NHL:ää.

Esimerkiksi kanadalaismedia TSN:n kiekkotoimittajat ovat viime viikkoina uskoneet Jetsin haluavan kaupata epätasaisesti pelanneen suomalaisen täyttääkseen kokoonpanossaan olevia aukkoja.

Nyt seuraava TSN:n arvostettu toimittaja Darren Dreger on avannut suunsa aiheesta.

– He (Winnipeg) ehdottomasti harkitsevat tosissaan Laineen myymistä. Laineen nimi ei liiku siirtohuhuissa vain silmänruokana tai spekulaationa. Jets tietää tarpeensa: he tarvitsevat kakkosentterin ja vahvistuksia neljän kärkipakin joukkoon, Dreger sanoi TSN:n ohjelmassa.

Toimittajan mukaan Jetsin GM Kevin Cheveldayoff ei luota, että tarvittavat vahvistukset olisivat suoraan saatavilla vapaiden agenttien joukosta. Tilanne saattaakin vaatia juuri Laineesta luopumista.

– On kuitenkin mielenkiintoista, miten vähän toimintaa Patrik Laineen ympärillä on ollut viime aikoina. Jokainen NHL:ssä tunnistaa hänet tähtiluokan laitahyökkääjäksi. Ehkä seurat eivät usko hänen olevan saatavilla, tai he ovat epävarmoja tulevien talousnäkymien edessä ja miettivät, miltä Laineen välimiesmenettely näyttäisi ensi kauden jälkeen.

– Tavalla tai toisella Cheveldayoff kuitenkin kuuntelee tarjouksia Laineesta, Dreger summasi.

Pitkän linjan NHL-toimittaja Pierre LeBrun puolestaan nimesi Columbus Blue Jacketsin ja Carolina Hurricanesin Laineesta kiinnostuneiden seurojen joukkoon.

– Columbus menetti noin vuosi sitten tehokkaan hyökkäyspään aseen, kun Artemi Panarin poistui vapaana agenttina. Palkkakattoon vapautui tilaa, mutta Panarinia ei ole kunnolla vieläkään korvattu. Jarmo Kekäläisellä on tietysti sisäpiiritietoa Laineen tilanteesta, mutta mitkä olisivat kustannukset?

– Minulle on kerrottu Carolina Hurricanesin käyneen Winnipegin kanssa keskusteluja Laineesta, mutta ne eivät edistyneet. En tiedä, kokeeko Hurricanes, ettei heillä ole sopivaa paikkaa Laineelle juuri nyt.

LeBrunin mukaan Montreal Canadiensilla saattaisi olla ehkä juuri nyt kipein tarve eliittiluokan maalintekijälle, mutta seuralla ei hänen mukaansa ole aikomusta asettaa panoksiaan kiinni Laineen hankintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja