Patrik Laineen siirto on aidosti tapetilla – NHL-päättäjältä tympeä väite suomalaistähdestä

Voisiko Winnipeg Jetsin suomalaistähtihyökkääjä Patrik Laine vaihtaa seuraa NHL:ssä, vieläpä aivan lähiaikoina? Tämä kysymys on nyt enemmän kuin paikallaan.

Muun muassa kanadalaisyhtiön TSN:n toimittaja Frank Seravalli nosti Laineen esille omassa listauksessaan. Seravallin mukaan Laine saattaa liikahtaa muualle, kun Jets yrittää paikata sen kokoonpanon isoja aukkoja.

Tulitukea Seravallin näkemykselle antaa myös The Athleticin toimittaja Craig Custance. Hän nosti Laineen listauksensa ykköspaikalle.

– Muut joukkueet uskovat, että Jetsin GM Kevin Cheveldayoff saattaisi laittaa hyökkäyksensä kärkiketjut uuteen uskoon. Ainoat, jotka eivät liiku mihinkään, ovat Mark Scheifele ja Blake Wheeler, Custancen siteeraama NHL-lähde kertoi.

Kuka sitten voisi siirtyä? Custancen mukaan Laine tai tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlers. Näistä Laine on ykkösenä, hänen valtavan potentiaalinsa ja aiemmilta vuosilta nähtyjen maalintekotaitojensa myötä.

– Hän ei kerää kuitenkaan aivan kaikkialta rakkautta, Custance sanoo ja siteeraa yhtä NHL-pomoa.

– Joskus vaikuttaa siltä, ettei häntä oikein kiinnosta, NHL-päättäjä väittää.

Custance muistuttaa, että tarvitaan ”monsteritarjous”, jotta joku seura voisi hankkia Laineen Jetsistä.

– He tarvitsevat kakkossentterin ja kärkipuolustajan. Ja heillä on paljon leveyttä laidoilla. Sitä kautta he yrittävät vahvistaa heikkouksiaan, Custance kuvailee Jetsin tilannetta.

Laine nakutti viime kaudella Jetsin paidassa 68 runkosarjaottelussa tehot 28+35=63.

Parhaimmillaan hän on paukuttanut yhden NHL-kauden aikana 44 maalia ja 70 pistettä (2017-18).

Lue myös:

    Uusimmat