Patrik Laine myöntää avoimesti – viime vuoden ongelmien takana yksi iso tekijä

Vähemmän painoa ja videopelejä – Näistä palasista rakentuu Patrik Laineen menestys 10:21
Videolla analyysiä Patrik Laineen huippuvireen takaa.

Suomalaistähti Patrik Laine on ollut ilmiömäisessä iskussa viimeisimmissä otteluissa NHL:ssä. Laine on noussut koko sarjan pistepörssin kärkeen. Suomalaishyökkääjä on aloittanut syksyn räväkästi – viime kauden vaikeudet ovat jääneet jo taakse.

Laine hyppäsi NHL:n runkosarjaan mukaan ilman yhden yhtään harjoitusottelua, sillä hänen ja Winnipeg Jetsin väliset sopimusneuvottelut venyivät pitkälle.

Lopulta 21-vuotias Laine teki kahden vuoden mittaisen ”siltasopimuksen”.

Nyt Laine myöntää, että meneillään olleet sopimusneuvottelut ja näistä syntynyt spekulaatiomylly rassasivat häntä.

– Viime vuonna olin vain stressaantunut sopimuksesta ja kaikesta siihen liittyvästä kamasta, Laine totesi NHL.com:n mukaan.

– Nyt sopimus on taskussa ja nyt voin vain pelata jääkiekkoa, eikä minun tarvitse kantaa huolta tuollaisista asioista, Laine jatkaa.

Vaikka Laine puhui viime kauden ongelmista, pitää muistaa, että hän tykitti silti runkosarjan 82 ottelussa 30 maalia ja kasasi kokoon 50 pistettä. Tämä oli toki pieni pudotus edellisvuoteen nähden (82 peliä, 44+26=70).

– Opin joka vuosi ja joka päivä jotain uutta. Ehkä viime vuonna ajattelin, että teen kovasti töitä, mutta nyt kun mietin, niin ehkä ei se ollut siltikään tarpeeksi, suomalainen maalipyssy pohtii ääneen.

Nyt Laine on saanut positiivisen alun kaudelleen. Viidessä ottelussa hänelle on merkattu tehot 3+7=10. Näillä tehoilla Laine jakaa NHL:n pistepörssin kärkipaikan yhdessä Edmonton Oilersin Connor McDavidin kanssa.

– Iso juttu tuossa on ollut se, että kun tekee rajusti töitä kovan luokan pelaajien kanssa, niin sitä vain saa pisteitä. Mielestäni se on ollut avainjuttu (menestyksen takana). Kovasti töitä joka vaihdossa, joka päivä – pyrkiessään paremmaksi, Laine taustoitti.

Lue myös:

    Uusimmat