Patrik Laine kohtalontoverina – NHL:stä tuttu Leijona-pakki joutuu maksumieheksi Helsingissä: "Menee joululahjoista"

Tällä viikolla pelattavassa Karjala-turnauksessa Leijonien riveissä nähdään useita pelaajia, jotka viilettivät vielä viime kaudella Pohjois-Amerikassa. Yksi näistä on puolustaja Petteri Lindbohm, jolla Helsingissä pelattavalla turnauksella on aivan oma arvonsa.

Lindbohm pelasi edellisten neljän kauden ajan Pohjois-Amerikassa NHL-seura St. Louis Bluesin organisaatiossa. Isokokoista, 190-senttistä suomalaispuolustajaa liikuteltiin ajoittain tiuhaan tahtiin NHL:n ja AHL:n välillä.

Nyt Lindbohm pelaa Sveitsissä, Lausannen riveissä. Euroopan reissu tuo Lindbohmilla eteen uuden virstanpylvään, sillä hän debytoi tällä viikolla A-maajoukkuepaidassa.

– On todella hienoa, että saa laittaa Suomi-paidan päälle, Lindbohm sanoo leveän hymyn kera MTV Sportille.

On jopa hieman yllättävää, ettei 24-vuotiasta Lindbohmia ole vielä nähty Leijonien riveissä. Kyselty on, puolustaja vakuuttaa.

– Maajoukkuejohto on kyllä käynyt katsomassa pelejäni Pohjois-Amerikassa. Tuossa on ollut vähän huonoa tuuria loukkaantumisten sun muiden osalta. Välillä pelit ovat venyneet pitkälle. Sieltä ne syyt löytyvät, miksi pelit ovat jääneet välistä.

– Nyt meillä on tässä hyvä nippu jätkiä ja pääsee näkemään vähän, että missä sitä itse menee kansainvälisellä tasolla, Lindbohm sanoo, viitaten torstaina alkavaan turnaukseen.

Leijonilla pelit alkavat torstaina, jolloin vastaan asettuu Venäjä. Viikonloppuna useilta vuosilta tuttu kaava jatkuu lauantain Tshekki- ja sunnuntain Ruotsi-otteluilla.

– Toivottavasti tulee paljon faneja paikalle, saadaan hyvä meininki päälle. Jos ei muuta, niin ainakin pääsen pitkästä aikaa pelaamaan perheen ja kavereiden eteen, Lindbohm sanoo, viitaten viime vuosiin, jolloin samankaltaista mahdollisuutta ei tullut eteen.

Eli olet päässyt lipunvälittäjäksi?

– Iso perhe, niin kyllä siellä kymmenkunta paikkaa on mennyt varaukseen. Pitää saada sisarukset ja vanhemmat paikalle, Lindbohm hymyilee.

Viime viikolla Helsingissä kaksi NHL-ottelua Winnipeg Jetsin kanssa pelannut Patrik Laine irvaili vitsiä siitä, miten hänen lompakkoaan koetellaan Suomen pelien aikana. Laine viittasi lipputilauksiin, todeten, että hän jää todennäköisesti juuri ja juuri taloudellisesti kuiville.

Miten maajoukkuekomennuksen osalta, taidetaan mennä euroissa miinuksen puolelle?

– Kyllä se vähän voi olla niin, että olen joutunut itse maksumieheksi, Lindbohm naurahtaa.

– Pieni miinus, mutta tämä menee joululahjoista. Vähennetään sieltä, Lindbohm velmuilee perään.

Lue myös:

    Uusimmat