Patria aloittaa muutosneuvottelut, neuvottelujen piirissä liki 1 200

Suunniteltujen muutosten myötä uusia tehtäviä avautuisi alustavan arvion mukaan yhteensä noin 75 vähemmän kuin mitä tehtäviä on suunniteltu päättyväksi.

Puolustustarvikekonserni Patria aloittaa muutosneuvottelut, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Neuvottelujen piirissä on liki 1 200 työntekijää. Olennaiset muutokset kohdistuisivat noin 310 nykyiseen tehtävänkuvaan.

Patria arvioi, että suunnitellut muutokset voivat aiheuttaa joko tehtävien uudelleenorganisointia, yhdistämisiä, muutoksia tai vähentämistä sekä niihin liittyviä irtisanomisia tai henkilöstön siirtoja uusiin tehtäviin.

Alustavan arvion mukaan uusia tehtäviä avautuisi yhteensä noin 75 vähemmän kuin mitä tehtäviä on suunniteltu päättyväksi. Lisäksi irtisanomisia voisi seurata, jos työntekijä ei ota vastaan tarjottua uutta työtehtävää.

Patrian mukaan neuvottelut kohdistuvat esihenkilöihin ja eri toimihenkilöryhmiin. Suunnitelmilla ei ole vaikusta työntekijöiden henkilöstöryhmässä tehtävään työhön lukuun ottamatta lentokoneiden tukipalveluihin liittyvän yhtiön Patria Aviationin yhtä toimintoa.

Lisäksi suunnitelmilla voi toteutuessaan olla vaikutuksia Patrian Suomen ulkopuolella oleviin toimintoihin.

Neuvotteluiden taustalla on Patrian kasvustrategia ja sen myötä uudistettu toimintamalli.

– Meille on kertynyt yli puolentoista vuoden kokemus nykyisestä toimintamallista. Sinä aikana olemme havainneet, että tehokkuuttamme, operatiivista toimintaamme ja päätöksentekoamme on kehitettävä edelleen, jotta saamme parannettua sekä asiakastyytyväisyyttä että kannattavuuttamme, sanoo Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko tiedotteessa.

Muutosneuvottelut alkavat 14. elokuuta ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat