Patonki on passé – ranskalaiset vaihtoivat klassikkoherkun hampurilaisiin

Ranskalaiset ovat vaihtaneet klassiset patongit hampurilaisiin, selviää tuoreesta tutkimusraportista.

Hampurilaisten myynti on kasvanut Ranskassa huimasti ja amerikkalaisherkku onkin tuoreen raportin mukaan jo ranskanperunoita ja perinteisiä patonkeja suositumpi vaihtoehto. Ranskan yli 110 000 ravintolasta jo kolme neljäsosaa tarjoaa ruokalistallaan hampurilaisvaihtoehdon. Hampurilaisten myynti on kasvanut Ranskassa jopa 40 prosenttia vuodesta 2011. Laadukkaiden liha- ja kala-annosten sijaan monet ranskalaiset valitsevat nyt mieluummin hampurilaisaterian.

– Proteiinia kahden leipäläpyskän välissä - ranskalaiset rakastavat sitä. Hampurlilaisten suosio on lähtenyt liikkeelle ravintoloista. Ne ovat kohtuuhintaisia ja kokit haluavat näyttää, että osaavat tehdä laadukkaan burgerin, ranskalainen ravintolatutkija Gira Conseil toteaa.

Hampurilaisten valtakausi Ranskassa on osakseen alkanut myös talouden romahtamisen myötä. Kuluttajat kaipaavat nyt edullisia aterioita, jotka voi nauttia pikaisesti. Hampurilaisia tarjoillaan toki hienoissa ravintoloissakin, mutta suurin osa myydään pikaruokaloissa: Ranskassa on yli 1300 McDonald's-ravintolaa. Ravintolalla on maassa päivittäin 1,8-2 miljoonaa asiakasta.

Lähde: Bloomberg

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat