Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

10:57Täydellisen hampurilaisen salaisuus – ammattilaisen vinkit kotikokeilleMikä on täydellisen hampurilaisen salaisuus? Videolla haastattelussa Grill Roomin yrittäjä Joni Laitila sekä Burger Lovers Finland -ruokayhteisön Antti Suikkari.
Julkaistu 05.06.2025 18:46

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalainen hampurilaiskulttuuri on muuttunut olennaisesti viimeisen vuosikymmenen aikana.

Huomenta Suomessa perehdyttiin torstaina täydellisen hampurilaisen saloihin. Burgerikulttuuria olivat esittelemässä Suomen parhaaksi valitun hampurilaisravintolan Grill Roomin yrittäjä Joni Laitila sekä Burger Lovers Finland -ruokayhteisön Antti Suikkari. 

Suikkari yhteistyökumppaneineen on järjestänyt Suomessa jo useamman kerran Burger Lovers -festivaalia, jonka yhteydessä on julkistettu myös Suomen paras hampurilaisravintola. Yleisöäänestyksen pohjaksi on tänä vuonna listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. 

Vuoden 2025 yleisöäänestys päättyy sunnuntaina 8.6. ja voittaja julkistetaan burgerifestivaalien aattona 10.6. 

Lue myös: Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen: "Kaikista kuuminta hottia"

"Hampurilaiskulttuuri kehittynyt valtavasti"

Mutta millainen hampurilaiskulttuuri Suomessa oikeastaan tällä hetkellä on?

– Se on kehittynyt valtavasti pystygrillien pakastepihvihampurilaisista eteenpäin. Nykyään käytetään premiumraaka-aineita burgereiden välissä, Suikkari summasi Huomenta Suomen haastattelussa.

Hampurilaisen täytevalinnoissa vain luovuus on rajana. Suikkari muistuttaa, että näin on toimittu myös menneinä vuosikymmeninä grilleillä: hampurilaiseen voi surutta lätkäistä kananmunaa tai vaikka pizzapiirien kiisteltyä ananasta. 

Ihan kaikkea Suikkari ei kuitenkaan hampurilaisessaan niele.

– Kaikkea, mitä pistää kahden leipäpalan väliin ei pitäisi kutsua burgeriksi.

Miten burgerit valmistetaan Suomen parhaassa hampurilaisravintolassa? Katso jutun yllä olevalta videolta koko burgeripläjäys. 

Lue myös: Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään

Lisää aiheesta:

Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen: "Kaikista kuuminta hottia"Parhaan hampurilaispihvin raaka-aineet voivat yllättää: "Siinä menee vain pihvi pilalle"Burgerikokilla on yksi tiukka sääntö hampurilaisen syöntiin: "Ehdottomasti ei!"Tässä on Suomen paras hampurilaisravintola – "Voittaja oli täysin ylivoimainen"Oletko maistanut? Burgeriguru Antti nimeää tämän hetken hittihampurilaisen Suomessa: "Myydään todella monessa paikassa"Burgeriguru Antti: Tässä on paras markettijauheliha hampurilaispihveihin – "saa todella hyvää"
RuokaHampurilainenHuomenta SuomiUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • pe18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • pe17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • pe08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?