Parturien välienselvittelyt muuttuivat verisiksi – yrittäjä naamioitui moottoripyöräkypärään ja puukotti ex-työntekijäänsä hengenvaarallisesti

Irakilaisten parturimiesten välienselvittelyt muuttuivat hengenvaaralliseksi viime syksynä Espoossa. Toinen tuomittiin sakkoihin, toinen monen vuoden vankeuteen.

Vuonna 1980 syntynyt parturiliikkeen omistaja ja vuonna 1994 syntynyt liikkeen entinen työntekijä olivat tutustuneet toisiinsa viitisen vuotta sitten. Liikkenomistaja oli tarjonnut töitä nuorelle miehelle yhteisen tutun kautta.

Parturi kertoi ottaneensa nuorukaisen "osaksi perhettä" ja tarjonneensa hänelle myös asunnon.

Viime kesän lopussa työntekijä ilmoitti ottaneensa vastaan muita töitä. Liikkeenomistaja hyväksyi asian, mutta välit menivät pilalle, kun omistaja väitti työntekijän varastaneen rahaa liikkeen kassasta.

Parturin mukaan teko oli tallentunut valvontakameraankin. Ex-työntekijä kiisti asian, ja siitä tehtiin myöhemmin syyttämättäjättämispäätös.

Selkkaus kauppakeskuksessa

Vaikka työsuhde oli ohi, tilanne kärjistyi entisestään.

Liikkeenomistajan mukaan ex-työntekijä  oli soittanut hänelle ja uhannut tapaa hänen 6-vuotiaan poikansa sekä polttaa parturiliikkeen, jos hän tekisi rahojen viennistä poliisiasian. 

Ex-työntekijä oli liikkeenomistajan mukaan sanonut palaavansa tekojen jälkeen Irakiin, koska hänellä ei ollut oleskelulupaa Suomessa.

Lokakuussa espoolaisessa kauppakeskuksessa syntyi väkivaltainen välikohtaus, kun kaksikko oli törmännyt toisiinsa ohimennen. Liikkeenomistaja kertoi ex-työntekijälle tehneensä rikosilmoituksen rahan anastuksesta. Ex-työntekijä väitti liikkeenomistajan pitäneen taittoveistä hänen kaulallaan ja kuristaneen häntä. Miesten kertomukset olivat ristiriitaisia.

Riita kauppakeskuksessa loppui vartijan väliintuloon.

Hyökkäys hisseillä

Maaliskuisena iltana ex-työntekijä palasi kauppareissulta ja odotteli hissiä kotitalonsa ala-aulassa. Hän ehti huomata, kuinka joku hyökkäsi häntä kohti takaapäin ja iski veitsellä kaulaan.

Hyökkääjä löi nuorta miestä päähän kuudesti. Mies sai veitseniskuja torjuessaan haavoja sormiin. Veitsi osui myös miehen otsaan. Toppatakkiin tuli hyöhentäytettä pursuavia reikiä.

Hyökkääjä, parturiliikkeen omistaja, oli pitänyt päässään moottoripyöräkypärää, jotta ei tulisi tunnistetuksi. Uhri oli lopulta saanut miehen kuristusotteeseen, jonka aikana hyökkääjä oli luopunut kypärästä.

Kun ex-työntekijä hellitti otettaan, liikkeenomistaja pääsi pakenemaan rappukäytävän takaovesta ulos. 

Nuori mies pääsi hissillä vitoskerrokseen, jonka jälkeen naapuri oli auttanut häntä verenvuodon tyrehdyttämisessä. Uhrin kaulaan oli syntynyt 15-senttinen haava, joka lääkärinlausunnon mukaan oli hengenvaarallinen.

Sairaalassa mies kiidätettiin leikkaukseen.

Kumpikin sai tuomion

Molemmat miehet saivat tuomiot.

1994 syntynyt ex-työntekijä tuomittiin laittomasta uhkauksesta 60 päiväsakkoon. Oikeuden mukaan liikkeenomistajalla oli perusteltu syy pelätä itsensä ja perheensä puolesta. Hän oli esittänyt entistä työnantajaansa kohtaan useita uhkauksia styösuhteen päättymisen jälkeen syys- ja lokakuun aikana.

Entinen työntekijä kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Vuonna 1980 syntynyt liikkeenomistaja katsottiin syylliseksi tapon yritykseen. Arkan Adnan Ashraf Ashraf sai teosta viiden vuoden vankeustuomion. Lisäksi hän joutuu korvaamaan entiselle työntekijällee noin 11 000 euroa erilaisia korvauksia. Myös Ashfran kiisti syytteensä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja