Naista syytetään miehensä raa'asta murhasta Ylöjärvellä – uhria lyötiin yli 20 kertaa veitsellä ylävartaloon: "Älä tuu lähelle, mä siksi puukotan"

Viisikymppisen naisen epäillään surmanneen puolisonsa pääsiäisenä Ylöjärven Kurussa. Syytteet murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä luettiin tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Uhri, 64-vuotias mies, löytyi pariskunnan asunnosta kuolleena pääsiäisen aikaan 13. huhtikuuta.

Tapauksesta tekee poikkeuksellisen se, että teräaseella tehdyn surman epäillään tapahtuneen jo noin kuukautta ennen kuin ruumis löytyi. Naisen epäillään poistuneen yhteisestä kodista teon jälkeen. Epäilty vangittiin neljä päivää ruumiin löytymisen jälkeen 17. huhtikuuta.

Haastehakemuksen mukaan nainen oli lyönyt miestä ainakin 21 kertaa veitsellä ylävartaloon. Syyttäjän mukaan kyse oli erityisen raa'asta ja julmasta teosta, johon sisältyi vankka surmaamispyrkimys.

Vastauksessaan nainen kertoo, että mies oli heittämässä häntä ulos yhteisestä kodista Kurussa. Sanojensa mukaan nainen pääsi tilanteesta pois puhumalla, otti reppunsa ja lähti.

Hän väittää miehen olleen tuolloin vielä elossa ja kiistää aiheuttaneensa puolisonsa kuoleman.

Tappelutilanne humalassa

Syyttäjä vaatii naiselle elinkautista murhasta. Vangitsemisperusteissa rikosnimikkeenä oli ensin tappo, mutta se on sittemmin kovennettu murhaksi.

Ruumis löytyi, kun ulkopuolinen henkilö ihmetteli, ettei mieheen saa yhteyttä. Hän meni pariskunnan kotiin tarkistamaan tilanteen.

Vangitsemisperusteissa rikosnimikkeenä oli ensin tappo, mutta se on sittemmin kovennettu murhaksi.

Naista syytetään murhan lisäksi törkeästä pahoinpitelystä. Syyte juontaa juurensa viime vuoden maaliskuuhun. Asia on tullut käräjäoikeuteen vireille jo viime elokuussa.

Syytteen mukaan pariskunta oli ajautunut tappeluun humalapäissään maaliskuun alussa 2019.

Sylki päin

Nainen oli teonkuvauksen mukaan syljeskellyt miestä päin, repinyt häntä paidasta ja huitaissut häntä hedelmäveitsellä sillä seurauksella, että miehen kasvoihin ja polveen syntyi viiltohaavat.

Asunnossa ei ollut muita tapahtumahetkellä. Haastehakemuksen mukaan hätäkeskustallenteella kuuluu, kuinka nainen sanoo puhelun taustalla "älä tuu lähelle, mä siksi puukotan".

Nainen kiistää kaikki häneen kohdistetut syytteet.

Myös miestä syytettiin naisen pahoinpitelystä. Syytteen mukaan mies oli retuuttanut naista käsistä ja hiuksista asunnon ulkovelle ja työntänyt hänet rappukäytävään.

Nainen on syntynyt vuonna 1971 ja uhri 1956.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa asian käsittelyyn on varattu kaksi päivää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja