Poliisi kertoo lisätietoa Helsingin poikkeuksellisesta väkivaltarikoksesta: Rohkea sivullinen ryntäsi väliin, kun 17-vuotias tyttö puukotti iäkästä naista

7:27
Miksi 17-vuotias tyttö puukotti ohikulkijaa Pitäjänmäessä? Tutkinnanjohtaja Marko Forss kommentoi korona-ajan nuorisoväkivaltaa

Helsingin Pitäjänmäessä ulkoilualueella tapahtui viime sunnuntaina poikkeuksellinen väkivaltarikos keskellä päivää.

17-vuotias tyttö puukotti satunnaista vastaantulijaa. 67-vuotias nainen ei onneksi saanut hengenvaarallisia vammoja. Poliisi on kuvaillut Pitäjänmäen puukotusta hyvin poikkeukselliseksi.

Poliisi on ollut tapauksesta niukkasanainen tähän saakka.  Rikoskomisario Marko Forss kertoo MTV Uutisille, että epäiltyä tyttöä on kuultu, mutta teolle ei ole saatu selvää motiivia – eikä välttämättä tulla saamaankaan.

Forss kertoo, että paikalle sattui polkupyörällä mies, joka oli huomannut teon.

– Sivullinen tuli väliin ja työnsi tämän tytön tilanteesta pois. Ja siihen on teko loppunut. Hän (sivullinen mies) on toiminut poikkeusellisen rohkeasti ja hyvällä tavalla siten, että teko keskeytyi, Forss kertoo.

Forssin mukaan alaikäisen tekemä puukotus on poikkeuksellinen.

– Kyseessä on tapon yritys, mitä tutkitaan. Alaikäisten kohdalla tämä on poikkeusellista. Alaikäisten tekemiä henkiroksia tai yleensä henkirikosepäilyjä on harvoin.

Forssin mukaan koronaviruksesta aiheutuneet rajoitustoimet ovat vähentäneet nuorten tekemiä väkivaltarikoksia.

– Yksittäisiin ongelmatiltanteisiin joutuneiden jutut ovat selkeästi vähentyneet. Mutta sitten on havaittavissa, että vakavampia rikoksia tulee edelleen ilmi samaan tahtiin kuin puhutaan ryöstöistä ja henkilöistä, jotka ovat muutenkin meidän vakiasiakkaitamme.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja