Parmankinkkuun käärittyä chevre-juustoa, sitruunamarinoituja paahdettuja kasviksia, minilampaanlihavartaita 14.12.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana keittiöpäällikkö Atte Vannasmaa Hotelli Kämpistä

Parmankinkkuun käärittyä chevre-juustoa ja pestokastiketta

ohuita parmankinkkuviipaleita
1 cm:n paksuisia chevre-juuston viipaleita
pestokastiketta
basilikan lehtiä

1. Levitä ohuet parmankinkkuviipaleet työlaudalle ja sivele niille vähän pestokastiketta. Nosta keskelle yksi basilikan lehti.
2. Laita juustoviipale kinkkuviipaleen päälle ja kääri kinkku juuston ympäri nyytiksi.
3. Nosta kääröt vadille ja pirskota pinnalle vähän pestoa ja koristele basilikan lehdillä.

Sitruunamarinoidut paahdetut kasvikset


kesäkurpitsaa (keltaista ja vihreää)
munakoisoa
punaista paprikaa
ohuita sitruuna- ja limeviipaleita

marinadi:

2/3 oliiviöljyä
1/3 sitruunan ja liemen mehua
raastettua sitruunan kuorta
yrttejä
(rosmariinia, persiljaa, laakerinlehtiä)

1. Leikkaa kesäkurptisat ja munakoiso viipaleiksi ja paprikat paloiksi.
2. Paahda kasvikset kuumalla öljyllä sipaistulla pannulla .
3. Nosta kasvikset laakeaan marinointiastiaan yhdessä sitruuna- ja limeviipaleiden kanssa.
4. Kaada päälle marinadi. Voit valmistaa marinoituja kasviksia isomman erän kerrallaan. Ne säilyvät hyvin 3-4 päivää ja maku vain paranee.

Minilammasvartaat


300 g lampaanjauhelihaa
300 g porsaanjauhelihaa
½ -1 dl pinjansiemeniä karkeana rouheena
n. ½ dl hienonnettua persiljaa
1-2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
tilkka sitruunanmehua
1 tl suolaa
musta- ja valkopippuria

1. Sekoita kaikki aineet hyvin ja muotoile puikuloiksi varrastikkujen ympärille.
2. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Voit tarjota vartaat kuumina tai kylminä.

Lue myös:

    Uusimmat