Parkano 29.8.2002

Soppamies, kesämies - Nerkoon järven rannalla sua oottaa lämmin lies! Täällä kuunnellaan aina menevää rokkia, enää ei tarvita kuin svengaavaa kokkia, jonka herkkumuonia on ihana nokkia.

(ohjeet neljälle)

Lammasbruschetta

200 g lampaan ulkofilettä
maalaisleipää
3 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
ruohosipulia
parmesan-juustoa
rucolaa tai jotain muuta salaattia
Grillaa lammas kevyesti ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri folioon noin puoleksi tunniksi. Pilko tomaatti, sipuli, valkosipuli ja ruohosipuli ja sekoita keskenään. Grillaa siivuja maalaisleivästä. Kaada päälle hieman oliiviöljyä, sen jälkeen ohuita siivuja lampaasta, salsaa, rucolaa ja lopuksi lastuja Parmesan-juustosta.

Nyljetyt ahvenet ja noodelisalaatti

8 kpl kokonaista ahventa
1 punainen paprika pilkottuna
1 kiinankaali pilkottuna
paketti munanoodeleita
1 prk vesikastanjoita
Fish sauce:a
tuoretta chiliä
4 kpl tuoreita punajuuria
salviaa
rakuunaa
oliiviöljyä

Laita punajuuret uuniin 2-3 tunniksi 180 c:eeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Paista voissa ja mausta salvialla ja rakuunalla. Nylje ahvenet ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Grillaa noin 10-15 minuuttia koosta riippuen. Esikeitä noodelit vedessä. Paista paprikat, chili, kiinankaali ja noodelit nopeasti pannulla. Mausta Fish sauce:lla ja suolalla.

Lue myös:

    Uusimmat