Parit, peppu ylös sohvalta – liikkuminen lisää seksihaluja!

Pullukoiden suomalaisparien elämänlaatua kohottanut Jenni Levävaara tietää, että aktiivinen elämäntapa lisää aktiivisuutta myös makuuhuoneen puolella.

Personal trainer Jenni Levävaara tietää, että liikkumisella ja yhteisellä elämäntapamuutoksella on suuri merkitys parisuhteen hyvinvoinnille.

Lihonneita suomalaisia Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa auttava Levävaara on omin silmin nähnyt, kuinka suhteet ovat liikunnan löytymisen myötä muuttuneet entistä vahvemmiksi ja paremmiksi.

– Kun voi hyvin itsensä kanssa, heijastuu se myös parisuhteeseen, Levävaara toteaa.

– Lisääntyneen energisyyden myötä myös yhdessä tekeminen lisääntyy ja perheelle jaksaa olla paremmin läsnä, hän jatkaa.  

Jenni Levävaara lupaa, että elämäntapamuutos näkyy positiivisesti myös makuuhuoneen puolella.

– Kun liikutaan ja syödään paremmin, aktivoi ja normalisoi se myös hormonitoimintaa. Ja kun hormonitoiminta paranee, näkyy se paitsi jaksamisessa ja itsevarmuudessa, myös lisääntyneenä haluna.

Pullukoita luotsannut Levävaara on kiinnittänyt huomiota positiiviseen ilmiöön, jossa yhden perheenjäsenen laihdutuksesta on tullut koko perheen yhteinen projekti.

– Se, että koko perhe lähtee tekemään yhdessä, vaikuttaa perhedynamiikkaan. Perhe saa yhteisiä harrastuksia, laittaa ruokaa yhdessä ja syö yhdessä.

Personal trainer suositteleekin pariskuntia lähtemään elämäntapamuutokseen yhdessä tuumin.

– Kun vietetään enemmän aikaa yhdessä, alkaa pari todennäköisimmin puhua asioista enemmän. Ja kun on enemmän energiaa, niin riidat vähenevät stressitason laskun myötä. Samalla myös pinna pitenee, Levävaara tietää.

– Liikunnan myötä myös kumppani aletaan usein nähdä uusin silmin, ja kumppanista ollaankin yhtäkkiä hyvin ylpeitä. Toimivassa parisuhteessahan korostuu nimenomaan se, että arvostaa toista, hän jatkaa.

– Jos vain toinen lähtee tekemään elämäntapamuutosta, käy niin, että toinen osapuoli jää paikalleen ja toinen lähtee kehittämään itseään.

– Elämäntapamuutoksen myötä myös ihmisen persoona ja ajatusmaailma muuttuvat ulkonäön muutoksen lisäksi. Voi olla, että tämä ihminen alkaa olla toisenlainen kuin hän oli aikaisemmin, ja siitä voi syntyä parisuhteeseen ristiriitoja.

Artikkeli on julkaistu aiemmin MTV Teema -julkaisussa. Lataamalla sovelluksen saat lisää vinkkejä elämänmuutokseen, laihduttamiseen ja liikunnan aloittamiseen. MTV Teema -sovelluksen voi ladata puhelimeen tai tablettiin App Storesta tai Google Storesta. Sovellus on ilmainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja