Tässäkö syy vähättelyyn parisuhteissa? "Nainen ei pysty rentoutumaan kuten mies"

7:48

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen sanoi Huomenta Suomessa, että naiset ovat miehiä huonompia ottamaan itselleen omaa aikaa ja tilaa.

Vaaranen käytti esimerkkinä miesten ja naisten rentoutumiseroista erästä iltaa, jolloin hän kävi pitsalla ja tarkkaili ravintolan yksin aterioivia miesasiakkaita.

– He tilasivat sen pitsan ja ottivat jonkin iltapäivälehden ja söivät. Katsoin, että mikä rentoutuminen. Nainen ei pystyisi tuohon, Vaaranen sanoi.

– Naisella on koko ajan sellainen paine, että mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Miehellä on taito rentoutua, vaikka häly olisi aivan suunnaton. Tämä tuntuu ärsyttävän naista hyvin paljon, Vaaranen arvioi.

Hänen mukaansa naisten kokema suorituspaine ei johdu miehistä, vaan menestymiseen kannustavasta yhteiskunnasta ja esimerkiksi omasta lähipiiristä. Ilmapiiri on Vaarasen mukaan täydellisyyteen painostava.

– Näyttää olevan trendikästä vaatia itseltään hirvittävästi. Se näkyy esimerkiksi liikuntakulttuurissa itsensä rääkkäämisenä ja itsensä ajamisena mahdottomiin suorituksiin. Yhtäaikaiset tutkinnot ovat tämän ajan naisen juttu. Yhtä aikaa pitää hankkia lapsi ja rakentaa talo. Pienessä ajassa tehdään hyvin paljon, se on tätä aikaa, Vaaranen luettelee.

– Tällä hetkellä tuntuu, että naiset vaativat itseltään täysin mahdottomia ja se joka maksaa sen laskun, on puoliso, Vaaranen arvioi.

Vaaranen kehottaa naisia ottamaan mallia miesten kyvystä rentoutua.

– Koska nainen tarvitsee välttämättä nyt hidastamista, hiukan rauhoittumista, rentoutumista ja näistä tiukoista vaatimuksista luopumista.

8:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja