Parinsadan metrin verijäljet johtivat raadellun kauriin luo Helsingissä – asialla todennäköisesti susi: "Villieläimille tyypillistä"

Vuosaari-lehden toimittaja oli saanut tiistaina vinkin kuolleesta kauriista Vuosaaren Mustavuoressa.

Lehteen yhteyttä ottanut henkilö oli seurannut veri- ja kamppailujälkiä parinsadan metrin matkan, kunnes kauriin ruho oli löytynyt jälkien päästä.

Toimittaja Aku Honkanen oli kirmannut paikalle, ottanut kuvia ruhosta ja näyttänyt niitä myös asiantuntijalle.

Luonnonvarakeskuksen suurpetotutkija, tutkimusprofessori Ilpo Kojolan mukaan kauriin kanssa oli kamppaillut todennäköisesti susi.

– Jäljistä päätellen siinä on susi ollut kyseessä. Oikein mikään muu luonnonvarainen petoeläin ei tullut mieleen, Kojola kertoo MTV Uutisille.

Jäljen perusteella kyseessä oli koiraeläin, joten esimerkiksi ilves on poissuljettu vaihtoehto.

Ateria jäi lyhyeksi

Susi ei ollut kuitenkaan ehtinyt vielä aterioimaan. Esimerkiksi ihminen on voinut tulla keskeyttämään herkuttelun hiihtolenkillä.

– Takapäästä oli ehtinyt syömään. Korva oli ilmeisesti myös repeytynyt, se oli varmaan tullut siinä, kun susi oli pureutunut pääpuoleen kiinni. Niin ne yleensä tekevät tuon kokoisen saaliin kanssa, Kojola avaa.

Kojola mukaan on myös mahdollista, että saalistajana on ollut iso koira. Suden puoleen todennäköisyyttä kuitenkin kallistaa ruhon raahaaminen metsän laitaan.

– Miksi koira tekisi niin, kun eihän sillä ole erityistä syytä viedä saalista rauhallisempaan paikkaan, sillä koira ei ihmisiä kavahda.

– Koiraakaan ei voi poissulkea täysin, mutta tällainen käyttäytyminen on villieläimille tyypillistä, Kojola tiivistää.

Lue myös:

    Uusimmat