Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pariloitu poronmaksa sipulipedillä 13.11.2000

Julkaistu 23.05.2001 13:59

Toim. Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana Lasse Lindström, Pariisin suomalaisesta ravintolasta Au Soleil
De Minuit

4 kookasta sipulia
noin 2 dl ranskankermaa
4 porkkanaa
2 pientä parsakaalia
800 gr poronmaksaa
voita
suolaa
pippuria
(sokeria)
koristeeksi tuoretta persiljaa tai kirveliä
sekä kokonaisia puolukoita tai karpaloita

1. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Kuullota ne pannulla, lisää ranskankerma ja tarvittaessa vähän vettä. Mausta suolalla ja pippurilla, ja tarvittaessa ripauksella sokeria.
2. Anna sipuleiden hautua, kunnes ne pehmenevät.
3. Kuori porkkana ja halkaise se pituussuunnassa. Napsauta parsakaalista pari kaunista kukinota. Keitä porkkanat ja parsakaalit kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä al dente.
4. Poista poron maksasta kalvot ja leikkaa maksa kauniiksi, reiluiksi viipaleiksi 12-16 osaan (3-4 viipaletta ruokailijaa kohti)
5. Paista maksa kuumalla parilalla, jotta se saa kauniin värin ja raidat. Lopuksi kypsennä uunissa halutun kypsyiseksi.
6. Kokoa annos kuumalle lautaselle siten, että pohjalle tulee sipulimuhennosta, päälle maksa "tähdeksi" ja ympärille vihannekset.
7. Koristele lopuksi yrteillä ja marjoilla.

Lisää aiheesta:

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä