Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parikoitua maksaa ja vadelmia, lämmin perunasalaatti 4.8.2000

Julkaistu 25.05.2001 11:59

toim. Sari-Leena Heilanen

500g naudan maksaa
öljyä ja voita
suolaa, mustapippuria
tuoreita vadelmia
balsamiviinietikkaa
( halloumi juustoa)

Poista maksasta kalvot ja leikkaa siivuiksi. Laita parilalle voi ja öljy kuumenemaan. Paista maksaviipaleet nopeasti molemmilta puolilta. Mausta maksa suolalla ja pippurilla aivan paiston loppuvaiheessa. Maksa saa jäädä hieman punertavaksi sisältä.

Laita maksa kuumalle lautaselle koristele tuoreilla vadelmilla ja mausta tilkalla balsamiviinietikkaa. Voit paistaa parilalla myös siivun halloumi juustoa. Lisäkkeeksi maksalle sopii mainiosti myös lämmin perunasalaatti.

Lämmin perunasalaatti


1/2 dl oliiviöljyä
1/4 dl vadelmaviinietikkaa
1/4 dl hienonnettua tilliä
1 rkl hunajaa
1 rkl sinappia
10-8 keitettyä perunaa
öljyä paistamiseen
1-2 punasipulia
1 pss pakaste maissia ( 200g )
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa, mustapippuria

Sekoita öljy, viinietikka, tillit, hunaja ja sinappi keskenään sekaisin kannellisessa kulhossa. Halkaise perunat suupaloiksi. Laita perunat mausteseokseen ja aseta kansi päälle. Ravistele astiaa varovasti, niin että maustelientä tarttuu perunoihin.

Kuori ja pilko punasipulit. Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Laita sipulit paistumaan pannulle. Lisää mausteseoksessa olevat perunat hetken kuluttua pannulle. Anna kuumentua noin 5 minuuttia. Lisää maissit pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ruohosipulilla. Tarkista maku ja tarjoa pariloidun maksan kanssa.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."