Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parikoitua maksaa ja vadelmia, lämmin perunasalaatti 4.8.2000

Julkaistu 25.05.2001 11:59

toim. Sari-Leena Heilanen

500g naudan maksaa
öljyä ja voita
suolaa, mustapippuria
tuoreita vadelmia
balsamiviinietikkaa
( halloumi juustoa)

Poista maksasta kalvot ja leikkaa siivuiksi. Laita parilalle voi ja öljy kuumenemaan. Paista maksaviipaleet nopeasti molemmilta puolilta. Mausta maksa suolalla ja pippurilla aivan paiston loppuvaiheessa. Maksa saa jäädä hieman punertavaksi sisältä.

Laita maksa kuumalle lautaselle koristele tuoreilla vadelmilla ja mausta tilkalla balsamiviinietikkaa. Voit paistaa parilalla myös siivun halloumi juustoa. Lisäkkeeksi maksalle sopii mainiosti myös lämmin perunasalaatti.

Lämmin perunasalaatti


1/2 dl oliiviöljyä
1/4 dl vadelmaviinietikkaa
1/4 dl hienonnettua tilliä
1 rkl hunajaa
1 rkl sinappia
10-8 keitettyä perunaa
öljyä paistamiseen
1-2 punasipulia
1 pss pakaste maissia ( 200g )
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa, mustapippuria

Sekoita öljy, viinietikka, tillit, hunaja ja sinappi keskenään sekaisin kannellisessa kulhossa. Halkaise perunat suupaloiksi. Laita perunat mausteseokseen ja aseta kansi päälle. Ravistele astiaa varovasti, niin että maustelientä tarttuu perunoihin.

Kuori ja pilko punasipulit. Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Laita sipulit paistumaan pannulle. Lisää mausteseoksessa olevat perunat hetken kuluttua pannulle. Anna kuumentua noin 5 minuuttia. Lisää maissit pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ruohosipulilla. Tarkista maku ja tarjoa pariloidun maksan kanssa.

Lisää aiheesta:

Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"Poista tämä reppu heti käytöstä!Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:31
    Asuminen

    Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"

  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"