Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parikoitua maksaa ja vadelmia, lämmin perunasalaatti 4.8.2000

Julkaistu 25.05.2001 11:59

toim. Sari-Leena Heilanen

500g naudan maksaa
öljyä ja voita
suolaa, mustapippuria
tuoreita vadelmia
balsamiviinietikkaa
( halloumi juustoa)

Poista maksasta kalvot ja leikkaa siivuiksi. Laita parilalle voi ja öljy kuumenemaan. Paista maksaviipaleet nopeasti molemmilta puolilta. Mausta maksa suolalla ja pippurilla aivan paiston loppuvaiheessa. Maksa saa jäädä hieman punertavaksi sisältä.

Laita maksa kuumalle lautaselle koristele tuoreilla vadelmilla ja mausta tilkalla balsamiviinietikkaa. Voit paistaa parilalla myös siivun halloumi juustoa. Lisäkkeeksi maksalle sopii mainiosti myös lämmin perunasalaatti.

Lämmin perunasalaatti


1/2 dl oliiviöljyä
1/4 dl vadelmaviinietikkaa
1/4 dl hienonnettua tilliä
1 rkl hunajaa
1 rkl sinappia
10-8 keitettyä perunaa
öljyä paistamiseen
1-2 punasipulia
1 pss pakaste maissia ( 200g )
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa, mustapippuria

Sekoita öljy, viinietikka, tillit, hunaja ja sinappi keskenään sekaisin kannellisessa kulhossa. Halkaise perunat suupaloiksi. Laita perunat mausteseokseen ja aseta kansi päälle. Ravistele astiaa varovasti, niin että maustelientä tarttuu perunoihin.

Kuori ja pilko punasipulit. Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Laita sipulit paistumaan pannulle. Lisää mausteseoksessa olevat perunat hetken kuluttua pannulle. Anna kuumentua noin 5 minuuttia. Lisää maissit pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ruohosipulilla. Tarkista maku ja tarjoa pariloidun maksan kanssa.

Lisää aiheesta:

Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?