Parikoitua maksaa ja vadelmia, lämmin perunasalaatti 4.8.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

500g naudan maksaa
öljyä ja voita
suolaa, mustapippuria
tuoreita vadelmia
balsamiviinietikkaa
( halloumi juustoa)

Poista maksasta kalvot ja leikkaa siivuiksi. Laita parilalle voi ja öljy kuumenemaan. Paista maksaviipaleet nopeasti molemmilta puolilta. Mausta maksa suolalla ja pippurilla aivan paiston loppuvaiheessa. Maksa saa jäädä hieman punertavaksi sisältä.

Laita maksa kuumalle lautaselle koristele tuoreilla vadelmilla ja mausta tilkalla balsamiviinietikkaa. Voit paistaa parilalla myös siivun halloumi juustoa. Lisäkkeeksi maksalle sopii mainiosti myös lämmin perunasalaatti.

Lämmin perunasalaatti


1/2 dl oliiviöljyä
1/4 dl vadelmaviinietikkaa
1/4 dl hienonnettua tilliä
1 rkl hunajaa
1 rkl sinappia
10-8 keitettyä perunaa
öljyä paistamiseen
1-2 punasipulia
1 pss pakaste maissia ( 200g )
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa, mustapippuria

Sekoita öljy, viinietikka, tillit, hunaja ja sinappi keskenään sekaisin kannellisessa kulhossa. Halkaise perunat suupaloiksi. Laita perunat mausteseokseen ja aseta kansi päälle. Ravistele astiaa varovasti, niin että maustelientä tarttuu perunoihin.

Kuori ja pilko punasipulit. Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Laita sipulit paistumaan pannulle. Lisää mausteseoksessa olevat perunat hetken kuluttua pannulle. Anna kuumentua noin 5 minuuttia. Lisää maissit pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ruohosipulilla. Tarkista maku ja tarjoa pariloidun maksan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat