Parhaat vinkit keittiöön: Näin pidät pöpöt tehokkaasti poissa!

Keittiössä pöpöt leviävät helposti muun muassa ruoan välityksellä. Näillä vinkeillä pidät kokkausvälineet puhtaana.

Pese kuoret kunnolla

Kuvittelitko, että raaka siipikarjanliha aiheuttaa eniten ruokamyrkytyksiä? Ehei. Suurin osa ruokamyrkytyksistä saadaan raaoista ja puhdistamattomista raaka-aineista. Muista puhdistaa kunnolla melonit, kurpitsat ja muut keittiöstä löytyvät herkut, joita leikatessa kuoren päällä pesivät bakteerit saattavat siirtyä lihaan.

Tarkkaile lämpötiloja

Kuuluuko ruoalle tarkoitettu lämpömittari keittiösi varusteisiin? Oikean lämpötilan tarkkailu on paras keino varmistaa, että ruokansa on varmasti kypsyttänyt vapaaksi bakteereista.

Puhdista keittiösienet

Tiesitkö, että pesusienessä ja tiskiliinassa asustaa 134 630 bakteeria. Keitä puhdistussienet ja tiskirätit pikaisesti tai pese ne astianpesukoneessa tai pyykinpesukoneessa.

Käytä kahta leikkuulautaa

Toinen lihalle, toinen kasviksille. Näin kypsyttämättömän lihan bakteerit eivät pääse hyppäämään salaattiisi. Leikkuulaitojen lisäksi olisi hyvä käyttää myös kahta eri veistä: toista lihalle, toista kasviksille.

Puhdista jääkaappi

Muista puhdistaa jääkaappi myös sisäpuolelta. Jääkaapin ulkopinnalla erityisesti vedin kerää pöpöjä. Sen saa helposti puhtaaksi kuumalla vedellä ja desinfioivalla puhdistusaineella. Kun käytät jääkaappia, säilytä sen viileimmillä alueilla, eli yleensä vetolaatikoissa, lihaa, juustoja, kasviksia ja muita ruoka-aineita, jotka pilaantuvat nopeiten.

Pese kädet

Käsien peseminen on paras keino päästä eroon bakteereista ja pöpöistä. Viruta käsiä veden alla tarpeeksi kauan, hiero ja levitä puhdistusainetta kaikkialle – muista sormet ja niiden välit – ja muista kuivata kädet pesun jälkeen.

(MTV-LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat