Parhaat meikkivinkit uudelle vuodelle!

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten huulipunalla kruunataan juhlalook ja, miten saadaan säihkyvä iho uudeksi vuodeksi.

Silmämeikin opettelua

Mikä olisi paras tapa opetella käyttämään luomiväriä? Mihin kohtaan luomea levitän vaaleaa ja mihin tummaa luomiväriä? Haluaisin, että vihreät, mantelinmuotoiset silmäni tulisivat hyvin esille.

Asiantuntija vastaa:

Moikka. Helppo ja aina hyvännäköinen silmämeikki meikataan näin: levitä yksi luomivärisävy koko liikkuvalle luomelle. Valitse vaaleahko väri, esimerkiksi roosan vivahde korostaa vihreitä silmiäsi. Painele väri koko luomelle ja häivytä se pehmeäksi kulmakarvaa kohti. Tämä silmämeikkityyli ei kaipaa sen kummempia varjostuksia tummemmalla sävyllä ja siksi sillä onkin hyvä aloittaa meikkiharjoittelut. Voit käyttää aivan ripsen tyveen vielä rajauskynää ja levittää reilun kerroksen maskaraa yläripsiin. Toimii aina ja on siistin ja huolitellun näköinen.

Räpsyripset

Haluaisin pitkät, erotellut ja kaarevat ripset. Mikä ripsiväri olisi hyvä? Levitänkö ripsaria siksak-liikkein vai miten?

Asiantuntija vastaa:

Nivean Extension Nanodefinition -ripsiväri on vastaus toiveisiisi. Se erottelee ripset loistavasti kumimaisen harjan ansiosta, antaa pituutta ja levittyy superhyvin kaikkiin ripsiin tasaisesti. Levitä ensin ripsari tyvestä kohti ripsien latvaa ja viimeistele ripsen tyvi vielä siksak-liikkeellä. Näin saat siistin lopputuloksen, mutta vahvasti meikattu ripsien tyviosa saa ripset näyttämään vielä paksummilta ja tuuheammilta.

Kauniit pusuhuulet

Tuleviin juhliin olisi kiva kokeilla kerrankin huulipunaa. Näyttävät huulet olisivat ihanat, mutta miten saan meikin pysymään mahdollisimman pitkään?

Asiantuntija vastaa:

Huulipuna on ihana ja muodikas meikki ja se sopii erinomaisesti juhlalookkiin. Pohjusta huulet ensin meikkivoiteella tai valokynällä. Puuteroi kevyesti. Rajaa sitten huulet pitkäkestoisella Stay On Lip Liner -huultenrajauskynällä ja väritä vielä sen jälkeen kynällä huulet kauttaaltaan. Levitä huulipuna siveltimellä huulille. Paina ylimääräinen puna kasvopaperiin huulista, paina kevyesti puuterivipalla huulia ja lisää vielä kerros huulipunaa siveltimellä. Näin huulimeikki pysyy ja näyttää kauniille ja huolitellulle pitkään. Ihanaa juhlailtaa sinulle!

Kynsilakkakikat

Onko kynsilakan levitykseen mitään kivoja kikkoja? Jotenkin tuntuu, että sotken aina. Osaisitko suositella pitkäkestoista kynsilakkaa? Haluaisin näyttävät kynnet uudeksi vuodeksi.

Asiantuntija vastaa:

Harjoitus tekee mestarin kynsien lakkauksessakin! Levitä ensin kynsilakka kynnen keskiosaan, kynsinauhasta kynnen kärkeen ja lakkaa sen jälkeen kynnen reunaosat. Kuivata ensin toinen käsi hyvin ja lakkaa sitten vasta toinen. Jos lakka kuitenkin menee yli, ota vanupuikkoon kynsilakanpoistoainetta ja siisti sillä kynsien reunat. Calsium Power Pure Diamond -kynsilakka pysyy hyvin ja se ehkäisee kynsien lohkeilua. Valikoimasta löytyy upeita sävyjä niin juhlaan kuin arkeen.

Säihkyvä iho uudeksi vuodeksi

Hei! Ostin Nivean Pure Diamond -korostepuuterin uudenvuoden illanviettoa ajatellen. Mihin kohtiin kasvoja/vartaloa sitä olisi hyvä levittää? Laita bileisiin ylleni spagettiolkaimisen mekon, joka paljastaa niin dekolteen kuin olkapäätkin. Miten levitän puuteria niin, ettei sitä tule liikaa? En halua näyttää joulukoristeelta. Kiitos vastauksesta!

Asiantuntija vastaa:

Moikka! Pure Diamond -korostepuuteri on juhlakauden loistokkain tuote, saat sillä upean ihon sekä kasvoille että vartalolle! Viimeistele meikki niin, että otat siveltimeen korostepuuteria, painat ylimääräiset ensin kädenselkään ja viet sitten vasta siveltimen kasvoille. Näin kimallusta ei tule laitettua liikaa. Levitä tuotetta kulmakarvojen alle kulmaluulle ja ohimoille korostamaan kasvojen korkeimpia kohtia, kun iltavalo osuu niihin. Ota isompi sivellin ja levitä tuotetta samalla tekniikalla vartalolle. Sipaise sitä dekolleteelle, olkapäille ja jos pukusi on avonainen, niin vielä selkään. Myös sääriin tuote sopii upeasti tuomaan hohtoa. Hauskoja bileitä sinulle!

Rusoposket

Minulla on tummat hiukset, vihreät silmät ja kalpea iho, luultavasti punapohjainen. Käytänkö lämpimiä vai kylmiä poskipunasävyjä? Osaatko suositella jotain tiettyä sävyä.

Asiantuntija vastaa:

Testaa Nivean Stay Real Blush -poskipunan sävyä 01 Shades of Rose. Se on kivan vaalea ja kylmävivahteinen hento sävy. Sopii hyvin vaalealle hipiällesi eikä ole liian vahvan värinen sinulle.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat