Parhaat joulutortut

Pikkujouluaikaan joulun tuoksua ja makua saa kotiin pakastetaikinasta leivotuilla joulutortuilla. Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, mutta myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla. Itsenäisyyspäivänä joulutortuissa on sinivalkoinen täyte: mustikkamarmeladia ja tuorejuustoa. Mikäli torttujen taittelu tuntuu liian vaikealta, etsi valmiiksi taiteltuja tähtitorttuaihioita pakastealtaasta!

Parhaat joulutortut

10 kpl

  • 1 pkt torttutaikinalevyjä (500 g) tai 1 pkt voitaikinalevyjä (500 g)
  • Täyte: paiston kestävää luumuhilloa / -marmeladia
  • Päälle: tomusokeria

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Laita lusikallinen paiston kestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle. Paista torttuja 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuna.

Itsenäisyyspäivän mustikka-tuorejuustotortut

  • 100 g tuorejuustoa (maustamaton, vanilja tai sitruuna)
  • n.150 g paistonkestävää mustikkamarmeladia

Laita pieni teelusikka tuorejuustoa ja pieni teelusikka mustikkamarmeladia tähtitorttujen keskelle (luumuhillon tilalle).

Keltaiset tortut

  • 100 g ranskankermaa (crème fraîche)
  • 100 g pähkinä- tai mantelirouhetta
  • 200 g paistonkestävää aprikoosimarmeladia
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset. Laita täytettä tähtitorttujen päälle luumuhillon tilalle. Halutessasi voit laittaa koristeeksi puolikkaan, punaisen säilykekirsikan.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen lisäksi n. 100 g sini- tai valkohomejuustoa.
VINKKI: Vielä helpommalla pääset, kun käytät paistovalmiita tähtitorttuja. Ne ovat valmiiksi taiteltuja, lisää vain hillo/haluamasi täyte.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat