Mainos

Paras ystävä tapailee huonoa miestä – mitä tehdä?

Oletko sitä mieltä, että parhaan ystäväsi mies ei ole ystäväsi arvoinen? Jos otat asian puheeksi, voit pahimmassa tapauksessa onnistua katkaisemaan välinne kokoaan. Mitä tilanteessa voi tehdä ja koska asiaan kannattaa puuttua?

Täydellistä parisuhdetta ei tietenkään ole olemassakaan, mutta toimivia ja epätoimivia suhteita on. Mitä tehdä, jos paras ystävä on löytänyt miehen, joka saa sinun varoituskellosi soimaan?

Onko mahdollista auttaa ystävää ilman, että välinne menevät lopullisesti pilalle? Tilanteessa olleet kertoivat BettyConfidential.comille, miten tulisi toimia.

– Ei ole ikinä viisasta sanoa ystävälle, että tämän poikaystävä on luuseri. Kukaan ei voi voittaa siinä, vaikka kuinka yrittäisi puhua nätisti. Ystävä ei luultavasti eroa poikaystävästään sen takia, että sinä osoitat hänen virheensä. Ystävä todennäköisesti tietää jo näistä virheistä, tai vaihtoehtoisesti kieltää totuuden itseltään. Jos otat miehen virheet puheenaiheeksi, aiheutat ainoastaan epämukavan tilanteen, toteaa Zeenie, 27.

Miten ottaa asia puheeksi?

Aina ei tarvitse sanoa omaa mielipidettään suoraan. Voit antaa ystäväsi huomata totuuden myös itse.

– Minä yleensä kehotan ystäviäni katsomaan miehen Facebook-kuvia tai seinäkeskusteluja, joita hän on käynyt muiden ihmisten kanssa. Se kertoo ihmisestä todella paljon. Olen todistanut tapahtumaa, jossa pelkästään seinäkeskustelut Facebookissa ovat johtaneet eroon, Danielle, 23, kertoo.

31-vuotias Kevin uskoo, että hänen velvollisuutensa on kertoa ystävälle, jos seurustelukumppani ei ole soveliasta seuraa.

– Jos puhun ystäväni poikaystävän kanssa, enkä pidä hänestä, yritän tehdä pieniä vitsejä hänen ärsyttävistä piirteistään. Toivon, että ystäväni nauraa ja on samaa mieltä kanssani. Sen jälkeen aloitan keskustelun, ja yritän saada ystäväni kertomaan miehen huonoista piirteistä. En ole koskaan estänyt ystävääni tapailemasta ketään, mutta he ovat silti arvostaneet mielipidettäni, hän sanoo.

Onko soveliasta puuttua ystävän parisuhteeseen?

Moni pohtii, onko ystävän seuraelämään sekaantuminen ylipäätänsäkään soveliasta. Onkin hyvä pohtia, onko kyse vain sinun omista mieltymyksistäsi, vai onko mies oikeasti huonoa seuraa.

– Minä uskon, että parisuhde on kahden ihmisen välinen asia. Haluan, että ihmiset kunnioittavat minun päätöksiäni. On ikävää, jos ystävä puhuu pahaan sävyyn poikaystävästäni. On selvää, että meillä on erityinen side välillämme, enhän minä muuten olisi hänen kanssaan. Toivon, että rakkaani voisivat aina nähdä mieheni niin kuin minä hänet näen, toivoo Anne, 29.

Selvitä siis aluksi itsellesi, ajatteletko oikeasti ystäväsi parasta. Jos olet vakaasti sitä mieltä, että ystäväsi on rakkauden sokaisema eikä vain suostu näkemään totuutta, voit ottaa asian varovasti puheeksi. Onko mies pettänyt ystävääsi ja sinulla on siitä todisteita? Siitä on parempi kertoa. Muista myös, että sinä et saa mitään kunniamainintaa, jos ystäväsi jättää huonon poikaystävän.

– Jos ystäväsi tulee järkiinsä ja jättää poikaystävänsä, sillä ei ole mitään tekemistä sinun neuvojesi kanssa. Sinun tehtäväsi on lohduttaa ystävääsi, muistuttaa Zeenie.

MTV3/Helmi

Lähde: Bettyconfidential.com

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.