Paras apu hyvään uneen on iso palkka

Brittiläinen tutkimus nukkumistavoista paljastaa, että rikkaat nukkuvat yönsä poikkeuksellisen hyvin. Tutkimuksesta käy ilmi myös missä ammatissa nautitaan muita useammin yömyssyistä ja pisimmistä yöunista.

Brittilehti Independent uutisoi nukkumistapoihin paneutuneesta tutkimuksesta, jonka mukaan paksu palkkapussi on paras apu huonoihin uniin.


Sleep Councilin 5000 vastaajan tutkimuksessa havaittiin tulotason vaikuttavan nukkumiseen. 83 prosenttia yli 75 000 puntaa eli yli 88 000 euroa vuodessa tienaavista kertoi nukkuvansa yönsä erinomaisesti tai vähintään hyvin. Hyvä rahatilanne rauhoitti unille niin hyvin, ettei heidän ollut koskaan tarvinnut turvautua minkäänlaisiin unilääkkeisiin.

Suurituloiset myös jakoivat sänkynsä muita useammin kumppanin kanssa. Toisaalta he myönsivät viettävänsä viimeisen hetken ennen nukkumaanmenoa rakkaansa sijaan kannettavan tietokoneen parissa.


Sen sijaan kolmannes työttömistä vastaajista kertoi nukkuvansa useimmiten surkeasti. He myös harvemmin nauttivat petikaverin seurasta.


Lähes neljännes myynnin, median, markkinoinnin, arkkitehtuurin ja rakennusalan ammattilaisista sekä insinööreistä kertoi nauttivansa yömyssyn saadakseen paremmin unta. Taiteiden ja kulttuurin parissa työskentelevät kunnostautuivat yötissuttelijoina parhaiten.


Juristit kärsivät vähiten unenpuutteesta ja kertoivat olevansa pedissä jo kello 22. Arkkitehdit ja insinöörit valittivat eniten vähistä yöunista, ja he kertoivat muita useammin päiväunien sekoittavan heidän vuorokausirytminsä.

Lähde Independent.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja