Paranna vastustuskykyäsi: Näin vältät kesäflunssan

Hyvään vastustuskykyyn vaikuttavat niin fyysiset kuin psyykkisetkin tekijät. Katso viisi tehokasta keinoa, joiden avulla voit onnistua pysymään terveenä pidempään!

Tutkimusten mukaan naisilla on hieman parempi vastustuskyky kuin miehillä. Ihmiset kuitenkin sairastavat flunssaa keskimäärin kolme kertaa vuodessa. Voit saavuttaa paremman vastustuskyvyn alla olevilla viidellä tehokkaalla konstilla. Noudattamalla konsteja saatat jopa välttää kesäflunssan!

1. Käytä probiootteja

Vatsaystävällisten vaikutusten lisäksi probiootit vaikuttavat immuunijärjestelmää ylläpitäviin kehon T-soluihin. Probiootteja voi saada esimerkiksi jogurtista, mutta pahimman flunssakauden aikaan lääkärit suosittelevat ottamaan 60-90 milligramman lisän aina aamuisin.

2. Nosta D-vitamiinitasoja

On osoitettu, että muiden edullisten vaikutustensa lisäksi D-vitamiini auttaa myös taistelussa sairauksia vastaan. Tätä vitamiinia on lähes mahdotonta saada riittävästi päivittäisessä ruokailussa, joten D-vitamiinitabletit olisivat varmasti kohdillaan.

3. Käy hierojalla

Säännöllinen parisenkymmentä minuuttia kestävä tavallinen hieronta vähentää kehossamme olevien stressihormoneiden, kortisoleiden, määrää. Hormonit ovat myös yhteydessä immuunijärjestelmään ja kehon hyvinvointiin. Jos et voi saada hierontaa riittävän usein, jo selän ja niskojen venyttely ja jumppaaminen voi auttaa.

4. Vähennä kaloreiden saantia

Tutkimuksen mukaan jo pienelläkin kalorimäärien vähentämisellä oli merkittäviä vaikutuksia lievästi ylipainoisten henkilöiden T-solujen tuotantoon. Tämä voi johtua siitä, että jo pienikin ylipaino voi saada kehon vapauttamaan immuunivastetta tukahduttavia yhdisteitä. Seuraavan kerran kun mielesi tekee napostella jotakin epäterveellistä, nappaa suuhusi herkun sijaan sokeriton purukumi.

5. Tapaa ystäviä

Kaikista ystävistämme on meille todellista hyötyä! Ihmiset, joilla on enemmän sosiaalisia kontakteja – riippumatta siitä, ovatko kyseessä naapurit vai todelliset sydänystävät – vastustavat huomattavasti paremmin erilaisia tartuntatauteja. Yksinäisten ihmisten on myös todistettu tuottavan enemmän stressiä aiheuttavia hormoneita, joten yritä tutustua uusiin ihmisiin tai tavata vanhoja ystäviäsi. Saat sosiaalisten kontaktien lisäksi paremman immuniteetin!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja