Paraneeko parisuhde vanhemmiten? Näistä merkeistä tiedät

Moni pitkä liitto päätyy eroon, mutta aika voi tehdä myös hyvää parisuhteelle. Lue, mitkä merkit kertovat rakkauden vahvistuneen vuosien saatossa.

Huffingtonpost.com listasi seitsemän seikkaa, jotka kertovat pitkän suhteen olevan vakaalla pohjalla. Tällaiset merkit erottuivat edukseen:

1. Voit olla oma itsesi


Toimivassa suhteessa ei tarvitse kokea ulkonäköpaineita tai kestämättömiä odotuksia. Ajan myötä olette oppineet tuntemaan  toistenne heikkoudet ja hyväksymään ne. Vetovoima perustuu tunnesiteelle, ei vain ulkonäölle.


2. Olette rennompia


Olette vapautuneempia toistenne seurassa kuin nuorempina. Uskallatte laskea leikkiä, eikä hiljaisuuskaan tunnu painostavalta.


3. Seksi on parempaa


Luottamuksen tuoma vapautuneisuus ulottuu myös makuuhuoneeseen. Ikä tuo itsevarmuutta, ja nykyisin tiedätte, mitä haluatte. Vanhemmiten ei tarvitse ottaa enää paineita ehkäisystä tai raskaaksi hankkiutumisesta, vaan voitte keskittyä vain nauttimaan toisistanne.


4. Siteenne on voimakkaampi


Yhteiset kokemukset ja muistot, niin hyvässä kuin pahassakin, voivat koitua liiton kohtaloksi, mutta myös lujittaa suhdetta. Monesti rakastavaiset hioutuvat tiiviiksi pariskunnaksi vasta yhteisten vuosien myötä.

5. Ette stressaa pikkuasioista


Vessanpöntön kansi, erääntyvät laskut, sukat lattialla - tiedät, että suhde on vakaalla pohjalla, kun pikkuasiat eivät heilauta yhteiseloanne. Tiedätte, mikä on todella merkityksellistä.


6. Uskallatte olla avoimia


Onnellisessa suhteessa ei tarvitse salailla, vaan sekä hyvistä että huonoista asioista voi keskustella avoimesti ja luottamuksellisesti. Ette tuomitse toisianne.


7. Osaatte jakaa vastuuta


Onnistuneessa liitossa ette enää kiistele kaapin paikasta, vaan arkenne on hioutunut molemmille mieluisaksi. Teillä on toimiva työnjako ja kumpikin kantaa vastuunsa kodin ja suhteen hyvinvoinnista.

Osittainen lähde Huffingtonpost.com

Rentoutusharjoitus herättää halut - kokeile kotona!

Seksologi Tarja Santalahti ja Raisa Cacciatore antavat ohjeet parisuhdetta lujittavaan harjoitukseen.

Helppo harjoitus virittää lemmen leikkeihin. 4:43

Lue myös:

    Uusimmat