Paralympiavoittoa juhlineen Toni Piispasen kultainen kelaus murskasi ennätyksen – loppusuoran rutistus hirvitti: "Katsoin, että nyt tulee kyllä tiukkaa"

3:52
Tulosruutu: Toni Piispanen kelasi Tokiossa paralympiakultaa uudella paralympiaennätyksellä

Varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa Tokiossa paralympiakultaa ratakelauksen T51-luokan 200 metrillä juhlinut Toni Piispanen piti suoritustaan täydellisenä. Lisääkin voi olla vielä odotettavissa, kun Piispanen jatkaa urakkaansa perjantaina.

Voittoaika oli uusi paralympiaennätys 36,81 – lähes kaksi sekuntia vanhaa ennätystä nopeampi. Mitali oli Suomelle kilpailujen toinen.

– Sillä (ajalla) ei ole sillä tavalla merkitystä. Tiesimme, että kilpailusta on tulossa kovatasoinen. Ennätys meni reippaasti edellisen alle, ja olemme paukuttaneet vanhan ennätyksen alle meneviä aikoja koko kesän, tyytyväinen Piispanen sanoi kilpailun jälkeen MTV Urheilulle.

Suomalainen saapui kaarteesta loppusuoralle rinta rinnan lopulta toiseksi sijoittuneen Belgian Peter Genynin kanssa.

– Huomasin, että kaveri oli vieressä ja katsoin, että nyt tulee kyllä tiukkaa. Kaikki oli siinä kohdin pelissä. Kun näkee kaverin vieressä, koen että siinä saa tahdonvoimalla vedettyä vielä loppurutistuksen. Se auttoi tänään paljon.

– Kisa oli osaltani täydellinen, ei tullut virheitä. Kelaus oli tasapainoinen ja meni loppuun asti hyvin. Kelaus oli kaikkien aikojen kovatasoisin, mitä on 200 metrillä T51-luokassa kelattu. Senkin puolesta on todella hienoa, että onnistuin nyt. Kakkoseksi tullut (Genyn) voitti minut EM-kisoissa, mutta nyt sain sain kaarrelähtöni tehokkaammaksi kuin tuolloin, Piispanen kuvaili. 

Vaikka Piispanen kelasi elokuun alussa Jyväskylän SM-kisoissa matkan uuden maailmanennätyksen ajalla 36,36, tämä ei pitänyt itseään etukäteen suurimpana voittajasuosikkina.

– Olen tehnyt kesällä uuden huipputuloksen, joten tiesin, että sellaiseen löytyy rahkeet. Tiesin etukäteen rankingin perusteella, että kilpailussa on kolme tasavahvaa kelaajaa. Täällä on myös todella kuuma keli, joten sää toi oman muuttujan mukaan. 

Piispanen kilpailee perjantaina vielä sadan metrin kelauksessa. Suomalainen voitti matkan kultamitalin Lontoossa vuonna 2012.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja