Panu Rajalan paljastuskirja Katri Helenasta julki keväällä

Kirjailija Panu Rajalalta ilmestyy ensi keväänä hyvin henkilökohtainen teos, Lavatähti ja kirjamies.

Leskimies Panu Rajala näki Katri Helenan haastattelun Anna-Kaisa Hermusen tv-ohjelmassa vuonna 1992. Kirjailija kirjoitti laulajalle kirjeen, olivathan he kumpikin menettäneet puolisonsa. Parisen viikkoa myöhemmin juhlittiin yllätyskihloja, mutta avioliitto koitti vasta vuonna 1997. Kahden taiteilijan liitto kesti noin seitsemän vuotta.

Pienimuotoinen nokittelu alkoi lehtien palstoilla oikeastaan vasta sitten, kun Katri Helena tutustui mainioon kalakaveriin, toimitusjohtaja-manageri Tommi Liimataiseen.

Panu Rajala vihjaili Katri Helenaa koskevasta kirjahankkeesta MTV3.fin haastattelussa viime helmikuussa:

– En kuitenkaan mene vannomaan, etteikö kirjaa tulisi. Antoihan Katrikin minusta melko karikatyyrisen kuvan elämästään kertovaan musikaaliin. Ei se minua suuremmin loukannut, mutta kyllähän minä säästin joitakin lehtijuttuja talteen avioliittomme aikana.

Nyt on Panu Rajalan sanoista tullut totta. Hänen salaiset päiväkirjansa ja muistojen kätköt avautuvat ensi vuoden maaliskuussa, kun Rajalalta ilmestyy Lavatähti ja kirjamies (WSOY).

– En vielä kommentoi kirjan sisältöä, toistaiseksi pidän tiedon itselläni, kuittaa Rajala.

Kuinka kukaan uskaltaa seurustella julkisuudessa esillä olevan henkilön kanssa, jos eron jälkeen yhteiselämä päätyy aina paljastuskirjaksi?

– Niin se vähän on, että kyllähän myös julkkis on avannut omaa elämäänsä julkisuudessa. Se on kuin luontaisetu, hyvä tai huono.

Tärkeät ihmiset kirjan sivuille

Myös ensimmäisestä vaimostaan, varatuomari Elina Ylivakerista, Panu Rajala kirjoitti kirjan. Enkeli tulessa (Otava) ilmestyi vuonna 1977, jolloin raadollisen avoin teos sai skandaalinomaisen vastaanoton, puolesta ja vastaan.

– Minä kirjoitan hyvin harvakseltaan liitoistani, 15 vuoden välein. Kirjoitan vain tärkeistä ihmisistä, kirjailija huomauttaa.

Elina Ylivakeri menehtyi rintasyöpään vuonna 1988. Hän oli nuoruudessaan kuvankaunis malli. Ennen kuolemaansa Ylivakeri toimi vuosia kotikuntansa Hämeenkyrön oikeusavustajana.

Panu Rajalan kolmas aviovaimo, Marja Norha, on kirjailijan mukaan ensimmäinen, joka saa lukea uunituoreen Lavatähti ja kirjamies -käsikirjoituksen.

– Hän antaa tarvittaessa myös kriittistä palautetta.

Viime keväänä MTV3.fi kysyi Panu Rajalalta, päätyykö myös nykyinen vaimo joskus kirjan sivuille?

– Voisi hän jossain vilahdella, heitti kirjailija huumorilla takaisin.

Panu Rajalan toteutuvasta kirjaprojektista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat