Panna Cotta ja marjakastike

  • (4 annosta)
  • 3 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl fariinisokeria tai tummaa kidesokeria
  • (1-2 rkl konjakkia)
  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • marjakastike:
  • n. 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmia ja herukoita)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus. Sekoita ruokakerma ja kanamunat kattilassa. Kuumenna seos höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon vaniljatangon sisus, sokeri ja liotetut liivatelehdet (purista enin vesi pois). Jäähdytä haaleaksi ja mausta halutessasi konjakilla. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää seokseen.

Kaada seos kelmulla vuorattuihin annoskuppeihin (esim. kahvikupit tai tyhjät jogurttipikarit käyvät hyvin) tai yhteen noin litran vetoiseen kulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kastike. Ota marjat pakastimesta hetkeksi sulamaan. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi seokseksi ja lisää marjat. Keitä pari minuuttia. Soseuta ja siivilöi kastike tai tarjoa sellaisenaan haaleana tai kylmänä. Kumoa hyytyneet panna cottat astioistaan tarjoilulautasille ja koristele kastikkeella. Tarjoa loppukastike erikseen.

Vinkki:

Jos aikaa on niukasti, jaa panna cotta -seos laseihin, jäähdytä jääkaapissa ja tarjoa suoraan laseista marjakastikkeen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja