Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Panna Cotta ja marjakastike

Finfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna Peurakoski
Finfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna PeurakoskiFinfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna P
Julkaistu 21.11.2003 14:42(Päivitetty 03.02.2005 16:31)
  • (4 annosta)
  • 3 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl fariinisokeria tai tummaa kidesokeria
  • (1-2 rkl konjakkia)
  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • marjakastike:
  • n. 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmia ja herukoita)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus. Sekoita ruokakerma ja kanamunat kattilassa. Kuumenna seos höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon vaniljatangon sisus, sokeri ja liotetut liivatelehdet (purista enin vesi pois). Jäähdytä haaleaksi ja mausta halutessasi konjakilla. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää seokseen.

Kaada seos kelmulla vuorattuihin annoskuppeihin (esim. kahvikupit tai tyhjät jogurttipikarit käyvät hyvin) tai yhteen noin litran vetoiseen kulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kastike. Ota marjat pakastimesta hetkeksi sulamaan. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi seokseksi ja lisää marjat. Keitä pari minuuttia. Soseuta ja siivilöi kastike tai tarjoa sellaisenaan haaleana tai kylmänä. Kumoa hyytyneet panna cottat astioistaan tarjoilulautasille ja koristele kastikkeella. Tarjoa loppukastike erikseen.

Vinkki:

Jos aikaa on niukasti, jaa panna cotta -seos laseihin, jäähdytä jääkaapissa ja tarjoa suoraan laseista marjakastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Kylmäävä totuus Tiktokista – asiantuntijat ihmettelevät, miksi yksi asia on yhteiskunnalle ja perheille niin vaikeaaVain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"Yksinäisyys todella tappaa – näin suuret ovat erotKuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajilleEthän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:09
    Sosiaalinen media

    Kylmäävä totuus Tiktokista – asiantuntijat ihmettelevät, miksi yksi asia on yhteiskunnalle ja perheille niin vaikeaa

  • 08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 06:45
    Yksinäisyys

    Yksinäisyys todella tappaa – näin suuret ovat erot

  • 05:02
    Kissat

    Kuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajille

  • Eilen18:50
    Virukset

    Ethän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"