Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Panna Cotta ja marjakastike

Finfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna Peurakoski
Finfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna PeurakoskiFinfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna P
Julkaistu 21.11.2003 14:42(Päivitetty 03.02.2005 16:31)
  • (4 annosta)
  • 3 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl fariinisokeria tai tummaa kidesokeria
  • (1-2 rkl konjakkia)
  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • marjakastike:
  • n. 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmia ja herukoita)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus. Sekoita ruokakerma ja kanamunat kattilassa. Kuumenna seos höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon vaniljatangon sisus, sokeri ja liotetut liivatelehdet (purista enin vesi pois). Jäähdytä haaleaksi ja mausta halutessasi konjakilla. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää seokseen.

Kaada seos kelmulla vuorattuihin annoskuppeihin (esim. kahvikupit tai tyhjät jogurttipikarit käyvät hyvin) tai yhteen noin litran vetoiseen kulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kastike. Ota marjat pakastimesta hetkeksi sulamaan. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi seokseksi ja lisää marjat. Keitä pari minuuttia. Soseuta ja siivilöi kastike tai tarjoa sellaisenaan haaleana tai kylmänä. Kumoa hyytyneet panna cottat astioistaan tarjoilulautasille ja koristele kastikkeella. Tarjoa loppukastike erikseen.

Vinkki:

Jos aikaa on niukasti, jaa panna cotta -seos laseihin, jäähdytä jääkaapissa ja tarjoa suoraan laseista marjakastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasiKuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavatLidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamattaKielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteestaOnko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:43
    Jouluruoka

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?

  • 14:13
    Musiikki

    Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi

  • 11:54
    Joulu

    Kuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavat

  • 09:38
    Kahvi

    Lidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamatta

  • 09:01
    Ruoka

    Kielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteesta