Palsternakka-kantarellikeitto ja mallasleipäkrutongit

Palsternakka-kantarellikeitto

  • 500 g palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kantarelleja
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria

Kuori palsternakat ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset ja sienet voissa. Lisää kanaliemi ja hauduta noin 25 minuuttia. Kaada kerma joukkoon ja hauduta vielä hetki. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Mallasleipäkrutongit

  • muutama pala mallasleipää
  • rypsiöljyä
  • persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus curryä

Kuutioi mallasleipä. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Kuutioi leipä pieniksi kuutioiksi. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla ja lisää siihen curry ja mallasleipäkuutiot. Paahda leipäkuutioita hetki pannulla, jotta saat niistä rapeita. Lisää lopuksi valkosipuli ja persilja. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile keiton kera.

Lue myös:

    Uusimmat