Paljonko polttarit saavat maksaa? Katso lista erilaisille polttaribudjeteille!

Jotkut ovat valmiita maksamaan yli sadan euron osallistumismaksuja, ja toiset kokevat, että viisikymmentä euroa on liian kallis. Mitä asioita polttaribudjetissa tulee ottaa huomioon?

Ystäväpiiri

Arvioi rehellisesti polttareihin kutsuttujen henkilöiden elämäntilanteita. Jos joukossa on paljon opiskelijoita tai työttömiä, niin ei ole reilua järjestää polttareita, jotka vaativat monen kympin osallistujamaksun.

Vinkki: Kirjoita lista morsiamen ystävistä, jotka osallistuvat polttareihin.

Kohteliaisuus

Osallistujien rahatilanteesta riippumatta on kohteliasta kysyä kaikilta vierailta suostumus polttaribudjetille. Fiksu kaaso ottaa morsiamen toiveiden lisäksi huomioon myös muiden osallistujien toiveet ja ajatukset polttarien suunnittelussa. Näin vältetään paha mieli ja murjotus bilepäivänä.

Vinkki: Kommunikoi mahdollisimman paljon kutsuttujen henkilöiden kanssa. Perusta salainen sähköpostilista tai Facebook -ryhmä polttariporukalle!

Polttarit minimibudjetilla?

Nollan euron budjettikin on täysin mahdollinen polttareita järjestettäessä. Leikkimielinen jalkapalloturnaus tai maastokävely kaveriporukalla on ilmaista ja virkistävää. Reippailun jälkeen voi rentoutua saunassa kunnon löylyillä. Morsiamelle voi tehdä vaikka hunajalla ja sokerilla. Ystävät voivat antaa morsiamelle kokovartalohieronnan oliiviöljyllä, saippualla ja suolalla.

Vinkki:Nyrkkisääntö on, että mitä enemmän on valmis tekemään itse, sitä halvemmalla polttariohjelmasta pääsee.

Jos budjetti on hieman suurempi

Jos ystäväpiirissä suurin osa käy vakituisesti töissä, voi budjetti olla kaikkien suostumuksella hieman suurempi. Muutaman kympin osallistujamaksulla voi jo tehdä vähän erityisempiä juhlasuunnitelmia.

Myös isommalla budjetilla kannattaa harkita tarkkaan, mihin rahat sijoitetaan. Säästät monta euroa, jos teet huolellista työtä polttareita suunnitellessa.

Vinkki:Jos mielessäsi on jo joku tietty ohjelmanumero, tee tarkkaa hintavertailua mahdollisista palveluista.

Älä hätiköi

Jos polttarit täytyy järjestää lyhyellä varoitusajalla, älä sorru hankkimaan hätäisesti superkallista, summamutikassa valittua extreme.elämystä. Morsian arvostaa eniten ystäviensä seuraa ja mukavaa tunnelmaa polttareissa.

Vinkki: Älä sorru yliampumiseen ohjelman järjestämisessä. Seura on tärkein asia polttareissa.

Käytä maalaisjärkeä

Jos ohjelmassa on aamusta iltaan alkoholijuomien nauttimista, ei ehkä ole järkevää varata illan lopuksi pöytää kalliista fine dining -ravintolasta. Ölisevä ja viinintuoksuinen polttariseurue saatetaan pahimmassa tapauksessa jopa häätää ravintolasta muiden asiakkaiden viihtyvyyden takia.

Vinkki: Ota päivän mittaan nautittavan alkoholin määrä huomioon iltaohjelmaa pohtiessasi.

Katso listaus erihintaisista polttariohjelmista!

Listauksen hinta-arvio on tehty pohjalla, jossa osallistujia olisi noin kymmenen, ja jokainen maksaisi alla esitetyn summan per henkilö.

0-5 euroa: Saunominen, ulkoilu, joukkuelajit ulkoilmassa, luonnonmukaiset kauneushoidot, hieronta. Kesällä uimaretki, piknik, vierailu maatilalle tai maastosuunnistus. Talvella luisteleminen, hiihtäminen tai pulkkamäki.

Alle 50 euroa: Savusauna ja avantouinti 10e/henkilö.

Melonnan alkeiskurssi 135e, 13,5 e/henkilö.

Kiipeilykokeilu aloittelijalle sisältäen tarvittavat varusteet, n. 20e/hlö

Korujen tekeminen makeanveden helmistä, sulista, nahasta, hopealangasta ja monesta muusta kauniista materiaalista asiantuntijan opastuksella. Yhteensä noin 200e, kymmenen hengen porukassa 20e/osallistuja.

Viinitasting: Pyydä ravintolasta tarjous viinien maistelulle porukalla. Saatatte hyvinkin selvitä alle viidellä kympillä per nenä, jos kaadot ovat pieniä ja ravintola ei pyydä lisähintaa viinien esittelystä. Valitse ravintola, jossa on oma sommelier.

Tandem-laskuvarjohyppy: 420e, 42e/hlö

50-100 euroa:

Drinkkikurssi, n. 50e/hlö


Teksti Nita Makkonen, nita.makkonen(@)mtv.fi @nitamakkonen

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja