Paljon onnea viisikymppiselle! 24-sarjan tähti Kiefer Sutherland juhlii syntymäpäiväänsä

Toimintatähti muistetaan etenkin roolistaan sarjassa 24.

Hollywood-näyttelijä Kiefer Sutherland on hurmannut, koskettanut ja vakuuttanut katsojia jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Tänään 50 vuotta täyttävä tähti on tehnyt mittavan uran.

Katso alta, kuinka Sutherland on muuttunut vuosien varrella!

Ensimmäisen elokuvaroolinsa Sutherland näytteli 17-vuotiaana, mutta kuuluisuuteen hän nousi kolme vuotta myöhemmin ikonisen Stand by Me - Viimeinen kesä -elokuvaroolinsa ansiosta.

Nuori tähti jatkoi uraansa erilaisin elokuva- ja televisioroolein, mutta suuri menestys saapui kunnolla vasta 2000-luvun puolella.

Vuonna 2001 Sutherland aloitti ehkä uransa tunnetuimmassa televisioroolissa FOX-kanavan toimintadraamassa 24, joka keskittyi hänen roolihahmonsa, agentti Jack Bauerin ympärille. Sutherland näytteli 24-sarjan kaikilla yhdeksällä kaudella sarjaan päättymiseen vuonna 2014 asti.

Näyttelemisen lisäksi Sutherland on tunnettu myös muusikkona: oman levy-yhtiön omistamisen lisäksi hän yllätti julkaisemalla ensimmäisen levynsä elokuussa 2016.

Sutherlandin ensimmäinen vuonna 1987 solmittu avioliitto päättyi eroon kolme vuotta myöhemmin tähden alkoholiongelmien takia. Avioliitosta hänellä on yksi tytär, Sarah, 28. Toisen liittonsa Sutherland solmi vuonna 1996, mutta tälläkin kertaa avioliitto päättyi eroon. Viime vuosina Sutherland onkin keskittynyt näyttelemisen lisäksi lähinnä musiikkiuraansa.

Lue myös:

    Uusimmat