Mainos

Paljon enemmän kuin vain väri! Tästä syystä huulipunan lisääminen tekee olostasi mahtavan

Huulipuna antaa paljon enemmän kuin vain väriä kasvoille. Parhaimmassa tapauksessa se voi parantaa niin mielenterveyttäsi kuin itsetuntoasikin. 

Vaikka huulipuna on kooltaan pieni, se kätkee sisäänsä paljon. Jokainen nainen tietää, kuinka itsevarmemman olon pelkkä huulipuna voi saada aikaan, mutta tiesitkö, että sillä on myös terapeuttisia vaikutuksia?

Huulipuna on näytellyt tärkeää roolia koko 5000-vuotisen historiansa aikana, mutta vasta nyt sen hyvää tekevään vaikutukseen ollaan herätty todenteolla.

Auttaa kadotetun itsetunnon löytämisessä

Losangelesilainen gynekologi ja onkologi Bobbie Rimel kertoo, että huulipunalla on tärkeä rooli etenkin syöpäpotilaiden keskuudessa. Huulipunan lisääminen symboloi heille elinvoimaisuutta ja terveyttä.

– Huulipuna auttaa palauttamaan normaalin itsetunnon, jonka potilas voi menettää vaikeiden syöpähoitojen aikana, Rimel toteaa.

Sama ilmiö on todettu myös naisilla, jotka ovat käyneet läpi suuria muutoksia kehossaan. Tuoreessa australialaisessa tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että huulipuna voi auttaa tuoreita äitejä oman identiteetin hakemisessa. 

– Jos he tuntevat olonsa epäseksikkäiksi ja tyylittömiksi heidän uudessa roolissaan äitinä, huulipunan lisääminen on melkein sama kuin, että he saisivat vanhan identiteettinsä takaisin, Perthin yliopiston professori Edith Cowan kertoo. 

Huulipunalla terapeuttisia vaikutuksia 

Huulipunan värisävyjen vaihteleminen voi toimia myös tapana heijastaa sitä, kuka olet tai kuka haluaisit olla. Neutraalit värit symboloivat lämpöä ja rauhallisuutta, punainen valtaa ja kirkkaat värit puolestaan uskallusta.

Se, minkä värisävyn valitset, voi todella tehdä sinusta itsevarmemman, luottavaisemman ja iloisemman. Lisäksi se on helppo tapa piristää päivääsi.

Estée Lauderin toimitusjohtaja Sarah Vickeryn mukaan huulipunalla on terapeuttisia vaikutuksia jo paljon ennen kuin se levitetään huulille. Jo pelkkä huulipunan piteleminen kädessä ja sen vahamainen tuoksu vaikuttavat tiedostamatta mielialaan.

Aivan kuten elokuvatähti Audrey Hepburn on joskus lausunut: ”Pahana päivänä, onneksi on huulipuna”.

Videolla kerrotaan helppo ratkaisu arkiseen ongelmaan. 

0:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.