Winnipeg-pomo latasi suorat sanat Patrik Laineen kohtalosta – paljasti seuran aikeet

"Hieno homma"– Kaapo Kakko kommentoi NHL-varaustaan 4:19
Videolla tunnelmia tuoreesta NHL-draftista.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaistähti Patrik Laine on valumassa rajoitetuksi vapaaksi agentiksi. Laineen tulokassopimus päättyi tähän kauteen, eivätkä hän ja Winnipeg Jets ole päässeet yhteisymmärrykseen jatkosta. Nyt Jetsin pomo Kevin Cheveldayoff antoi vastauksen suomalaishyökkääjään liittyvään polttavaan kysymykseen.

Kesän alussa on ollut liikkeellä huhuja siitä, että Laineelle saatettaisiin tehdä niin sanottu "offer sheet". Tämä tarkoittaa sitä, että jokin muu NHL-seura tekee tarjouksen rajoitetulle vapaalle agentille.

Jets teki Laineelle ehtojen mukaan vaadittavan sopimustarjouksen, minkä myötä seura säilytti 21-vuotiaan maalitykin oikeudet. Mikäli osapuolet eivät tee jatkosopimusta 1. heinäkuuta mennessä, tulee Laineesta silloin RFA-pelaaja eli mainittu rajoitettu vapaa agentti.

Iso kysymys niin Laineen kuin Jetsin toisen nuoren tähtihyökkääjän, yhdysvaltalaisen Kyle Connorin kohdalla on ollut se, pystyykö winnipegiläisseura pitämään heidät riveissään? Jets kun on päätymässä todella tiukan palkkakattotilanteen keskelle.

Nyt Jetsin GM Kevin Cheveldayoff latasi suorat sanat siitä, voisiko kesällä eteen tulla dramaattisia vaiheita.

– Meidän tarkoituksemme on vastata tarjouksiin. Sen jälkeen meillä on koko kesä aikaa ratkaista kaikki ongelmat, Cheveldayoff totesi NHL.com:n mukaan.

Cheveldayoff viittasi siihen, että Jets vastaisi mihin tahansa tarjoukseen, joita muut seurat mahdollisesti tekevät Laineesta tai Connorista.

Niin Laine kuin 22-vuotias Connor kuuluvat tämän kesän nimekkäiden rajoitettujen vapaiden agenttien listalle. Heidän kanssa samassa joukossa ovat muun muassa Toronto Maple Leafsin kanadalaistähti Mitch Marner, Carolina Hurricanesin suomalaisvelho Sebastian Aho ja Colorado Avalanchen tähti Mikko Rantanen.

Viime kaudella Laine nakutti 82 runkosarjaottelussa tehot 30+20=50. Connorin tehot yhtä monessa ottelussa olivat 34+32=66.

Lue myös:

    Uusimmat