Huhut Sebastian Ahosta kiihtyvät – NHL:n suomalaistaituri saanut seuraltaan lähteen mukaan surkean sopimustarjouksen

Suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon seuraava sopimus on yksi jääkiekon NHL:n kesätauon isoista puheenaiheista. Sportsnetin kokeneen toimittajan John Shannonin mukaan Carolina Hurricanes on tarjonnut kultakimpaleelleen jatkoa, mutta lukema on pahasti alakanttiin. 

Shannon vieraili hiljattain edmontonilaisessa OilersNow-ohjelmassa ja paljasti samalla tietonsa Carolinan sekä Ahon välisistä sopimusneuvotteluista. Toimittajan mukaan Hurricanes on tarjonnut Aholle kahdeksan vuoden mittaista ja kuuden miljoonan dollarin kausitulot tuovaa sopimusta. 

Vaikka kyseessä olisi 48 miljoonan kokonaispotti, Ahon meriitit oikeuttavat paljon parempaan vuosipalkkaan. Aho, 21, on noussut kolmen kauden aikana Hurricanesin ykköspelaajaksi ja teki päättyneellä sesongilla 30+53=83 tehopinnaa 82 runkosarjaottelussa. 

Tarjousta voi verrata vaikka Buffalo-hyökkääjä Jeff Skinnerin kesäkuun alussa solmimaan sopimukseen, joka tuo hänelle yhdeksän miljoonan kausitulot seuraavan kahdeksan vuoden ajan. Skinner on tehnyt parhaalla kaudellaan 40 maalia ja yhteensä 63 pistettä. 

– Tiedätte pirun hyvin, että joku muu seura voi nostaa tuota lukemaa paljon ylemmäs Sebastian Ahon kohdalla, Shannon kommentoi. 

Hurricanesilla on tilaa palkkakattonsa alla, ja jos Aho päättää kuunnella muiden seurojen tarjouksia, Carolinalla on aina mahdollisuus vastata mahdollisiin muihin papereihin ja pitää näin Aho riveissään. 

Lue myös:

    Uusimmat