Paljastelua vai pullistelua? Fitnesstähdet avautuvat treenipeppujen kuvaamisesta

Takapuolia, hikeä, habaa ja paljasta pintaa kyse ei kuitenkaan ole niinkään härskeilystä, vaan salilla napatuista omakuvista, joita kuvapalvelu Instagram suorastaan pursuaa. Mitä mieltä fitnesstähdet itse ovat siitä, että kännykkä eksyy mukaan salille?

Fitnessbuumi jyllää kuumempana kuin koskaan, myös sosiaalisessa mediassa: kuvapalvelu Instagram on täynnä kuvia salitreeneistä, peilin kautta napatuista omakuvista, joissa pullistellaan lihaksia tai hymyillään kameralle hikisten treenien jälkeen. Yhdessä vaiheessa #belfie, eli kuva omasta takamuksesta, komeili monen innokkaan treenaajan Instagramissa. Kuvilla haluttiin esitellä treenituloksia.

Jokaisella Fitnesspäiväkirjat-tähdellä, Eevillä, Venlalla, Marilla ja Nannalla on oma Instagram-tili. Mitä mieltä fitnesstähdet ovat  selfieistä, saatikka belfieistä – tuleeko omakuvia napsittua treenien lomassa?

Eevi – yli 21 400 seuraajaa Instagramissa


– Oh my God. En ole yhtäkään belfietä ottanut itse, en harrasta sellaista. Pidän kännykkää kyllä mukana salilla, kun kuuntelen musiikkia, blogisti ja personal trainer Eevi Teittinen kertoo.

– Satunnaisia kuvia tulee kyllä otettua, jos on ollut tosi hyvä treeni tai fiilis. En kuitenkaan tallenna kuvia siksi, että ilmoittaisin ”olen muuten ollut salilla tänään”. 

Mari – yli 9 600 seuraajaa Instagramissa

Kameroille poseeraamaan tottunut bikinifitnessmalli Mari Valosaari myöntää napsineensa parikin belfietä.

– Välillä olen housuja kuvannut, mutta en tiedä ovatko ne parhaimpia kuvia, Mari virnistää.

– Kuitenkin liika näyttely, liika vähävaatteisuus ja liika seksikkyys – en tykkää siitä. En itse halua seurata sellaisia ihmisiä (Instagramissa), joilla on pelkkiä peppu- ja tissikuvia. Siellä voi näyttää hyvältä vaatteet päälläkin, Mari kuvailee.

Kännykkä kuitenkin kulkee treeneissä mukana, syystäkin.

– Minulla on kännykkä mukana, sillä siinä saliohjelmani. Kaikki se kännykän räpläys ei olekaan Facebookkaamista, vaan katsot siitä, mitä täytyy tehdä seuraavaksi, millä painoilla ja kuinka monta toistoa.

– Mielestäni on ok ottaa yksi, kaksi selfietä salilla – teen niin itsekin.  Erikseen ovat sitten fitnessbloggaajat, jotka ottavat kuvia työkseen. Jokainen tekee mitä haluaa, en tuomitse ketään, Mari pohtii.

Venla – yli 143 000 seuraajaa Instagramissa


Salatut elämät -näyttelijä ja hyvinvointibloggaaja Venla Savikujalla on huima määrä seuraajia Instagramissa. 

–  Belfiet? On minullakin siellä (Instagramissa) vaikka millaisia salikuvia. Varmaan vanhemmista kuvista löytyy sellaisiakin, missä olen peppu pystyssä, mutta ei niissä ole mitään belfie-hashtagia, Venla virnistää.

– Itseäni ei häiritse se, että otetaan kuvia, mutta mielestäni on tärkeää vetää raja siihen, etteivät kuvat mene pornon puolelle. Mielestäni on huolestuttavaa, kuinka tällaiset buumit leviävät ja kuinka nuoret niihin suhtautuvat.  

Venla ei kuitenkaan ole omakuvia vastaan.

– Jos joku ottaa itsestään treeniliiveissä ja salihousuissa pullistelukuvia, saatan vain inspiroitua siitä: ”Vitsit miten makeat treenikuteet, toi on ollut aamulla salilla, ehkä itsekin ryhdistäydyn”. Kuvat voivat myös kannustaa toisia.

– Kuvien ottaminen voi toimia myös päiväkirjan tyyliin: mitä on syönyt, millaisia tuloksia on tullut, Venla pohtii.

Nanna – yli 13 700 seuraajaa Instagramissa


Personal trainer Nanna Koivisto myös kokee, että Instagramiin lisätyt kuvat voivat toimia kannustimena.

– Omien treenikuvieni tarkoitus on motivoida muita. Itsensä esitteleminen ei ole se syy, siihen vedän rajan. Kyllä sen näkee, haluatko pelkästään esitellä kroppaasi vai kertoa, että treenaat, Nanna kuvailee.

Kaipaatko treenivinkkejä? Ota haltuun Fitnesspäiväkirjat-tähtien vinkit

Eevin käsitreeni:

Marin pakaratreeni:

Venlan ulkotreeni:

Nannan treeni ulkomailla:

Fitnesspäiväkirjat maanantaisin AVAlla kello 21.00.

Lue myös:

    Uusimmat