Paljastavatko nämä suosikkiasennot salattuja piirteitä?

Onko nukkuma-asennolla ja psykologisilla ominaisuuksilla mitään yhteistä?

Yli puolet briteistä käpertyy sikiöasentoon nukkuessaan, kertoo hotelliketjun teettämä selvitys. Selvityksen tekijän, kehonkielen asiantuntijan Robert Phippsin mukaan selvitykseen voi suhtautua yhtä kepeästi tai vakavasti kuin horoskooppeihin, mutta tässäpä hiukan asiantuntijoiden tulkintoja uniasentojen ja persoonallisuuden yhtäläisyyksistä.

- Sikiöasennossa nukkuvat ihmiset ovat murehtijoita. Mitä tiukempaan sykkyrään he käpertyvät, sitä enemmän he etsivät lohtua.

- Vatsallaan nukkuvat antavat elämän viedä. He elävät ikuisessa vapaapudotuksessa ja tuntevat, että elämä ei ole heidän hallinnassaan.

- Nukutko kyljelläsi, kädet pitkälle kurottuneina? Olet haikailija ja ikuisia unelmia elättelevä haaveilija.

- Nukutko suorana pötkönä ja syvää unta, kuin tukki? Olet jäykistelijä ja vähän kankea tyyppi.

Nukutko kyljellään? Sinulla ei ole moraalista selkärankaa!

Kehonkielen asiantuntijoiden laatima selvitys ei ole ensimmäinen laatuaan. Edinburgh Sleep Centren tutkijan, tohtori Chris Idzikowskin mukaan jo 1940-luvulla julkaistiin tieteellinen artikkeli, jonka mukaan kyljellään nukkuvilla ei ole moraalista selkärankaa.

Tämä innoitti Idzikowskia toteuttamaan tutkimuksen, jossa haastateltiin yli tuhatta brittiä heidän lempi nukkuma-asennoistaan. Tutkittavien piti myös rastittaa väittämiä, jotka kuvasivat parhaiten heidän omaa persoonallisuuttaan. Tulosten perusteella tutkija veti yhtäläisyyksiä tiettyjen psykologisten piirteiden ja nukkuma-asentojen välille.

BBC raportoi tuloksista 2003. Tutkija myöntää, että itsearviointiin perustuvaa tutkimusta ja tuloksia ei olla voitu toistaa Iso-Britannian ulkopuolella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja