Palautuminen kestää yli 400 päivää – tämä on totuus raskauskiloista

Eivätkö vauvakilot lähde millään? Ei hätää – ei niiden kuulukaan.

Julkkisäidit kuten VictoriaBeckham luovat paineita tavallisille äideille ilmestymällä punaiselle matolle hoikempina kuin koskaan vain kuukausia synnytyksen jälkeen. Tavallisen tallaajan ei kuitenkaan tulisi ottaa paineita julkkisten mielettömistä dieeteistä ja kunto-ohjelmista: tutkimuksen mukaan vauvakilojen pudottaminen kestää yli 400 päivää, kertoo Daily Mail.

Mojomums -sivuston tutkimukseen osallistui tuhat brittiäitiä. Äitien vastausten mukaan esimerkiksi seksihalujen tai viehättävyyden tunteen saaminen takaisin kesti synnytyksen jälkeen noin vuoden, kuukauden ja kaksi päivää. Yhtä kauan vei raskauskilojen laihduttaminen.

Moni äiti koki, että palautuminen raskautta edeltäviin mittoihin ja mielentilaan kesti viitisen kuukautta kauemmin kuin olisi uskonut.

Tärkeää on sopeutua rauhassa

Kyselyyn vastanneista kymmenellä prosentilla seksikkyyden tunteiden saaminen takaisin kesti kauemmin kuin kaksi vuotta. 15 prosenttia myönsi, ettei koskaan enää tuntisi oloaan fyysisesti tai henkisesti samalaiseksi kuin ennen raskautta.

Töihin palaaminen auttoi monia äitejä saamaan viriiliytensä takaisin: vastanneista 43 prosenttia palasi raskautta edeltävään mielentilaan vasta palattuaan töihin, ja 60 prosenttia uskoi, että mitä kauemmin pysyi kotona, sitä pidempään mielialan palautuminen normaaliksi kesti.

Psykologi ElinorWilde muistuttaa, että raskaus muuttaa koko elämän, joten sen jälkeen ei välttämättä koskaan palaudu "samaksi naiseksi" kuin aiemmin. Tärkeää on sopeutua rauhassa, välttää paineita ja lopettaa itsensä vertaaminen muihin.


Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja