Palamattomat televisiomallit maaliskuussa markkinoille

Turun TV-tehdas tuo maaliskuussa markkinoille uudet palamattomasta materiaalista valmistetut televisiomallit. Vuosien kehitystyön tulokset, 28 ja 32 tuuman Safety++ laajakuvatelevisiot esiteltiin ensi kertaa demonstroimalla 3 minuutin televisiopalo. Ensin yritettiin polttaa Safety++ ja sen jälkeen paloi räjähdysmäisesti vastaavankokoinen ns. tavallinen televisio.

Minkälainen sitten on televisiopalon luonne, kestääkö se kauan vai räjähtääkö laite käsiin?

- Televisio on yleensä jo palanut kun me tulemme paikalle. Siinä on semmoinen pieni muovinen kasa enää jäljellä. Vahingot ovat yleensä aika valtavat, koska koko huoneisto on noen peitossa, kertoo palomestari Leif Eriksson Turun palolaitokselta.

Mikä tekee näistä uusista malleista sitten palamattoman? Vastaajana on Oy Turun TV-tehdas Ab:n teknologia- ja tuotantojohtaja Kari Myllylä:

- Syynä on oikeastaan kaksi asiaa. Ensinnäkin on tämä televisiolaatikko, joka on valmistettu täysin palamattomasta muovista. Ja toinen kohta on se, että koneistossamme käytetään myöskin palamattomia komponentteja. Siellä on maksimoitu turvaetäisyydet ja sinne on rakennettu palokoteloita, jotka estävät palon syttymisen mikäli esim. kone vioittuu ja siellä syntyy kipinöitä

Palamattomuus on toki hyvä asia, mutta aiemmin niinsanotut palamattomat kuoret on todettu ongelmajätteiksi, joiden dioksiini on ympäristömyrkkyä.

- Tietysti kun käytetään palosuoja-aineita muovin yhteydessä, niin ne saattavat olla ympäristölle haitallisia aineita. Tässä meidän tapauksessa olemme kuitenkin käyttäneet sallittuja aineita, Myllylä sanoo.

Turun TV-tehtaalla uskotaan vahvasti näiden kotimaisten palamattomien televisioiden tulevaisuuteen.

- Olemme tehneet sen päätöksen että siirrymme pikkuhiljaa kaikissa malleissa tähän Safety ++ teknologiaan, vakuuttaa Oy Turun TV-tehdas Ab:n toimitusjohtaja Jouni T. Laine.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja