Pakkanen vaikuttaa autoosi – tarkista nämä asiat

Akkuongelmat ovat yleisiä pakkasten alkaessa, mutta niitä on hankalaa ennakoida. Tärkeintä on tarkistaa renkaiden kunto ja paine, ja pitää tankki täytenä.

Aina kun pakkaset alkavat rytinällä, autoja viedään huoltoon tavallista enemmän, kerrotaan Malminkartanon autohuollosta. Tyypillisimpiä syitä ovat erilaiset jäätymisongelmat – jarru voi jäätyä ja auton ovet saattavat jäätyä kiinni – ja tietenkin akku.

– Kun akku on vanha ja muutenkin kulunut, pakkanen viimeistelee sen ja akku menee vaihtoon, autohuollosta kerrotaan.

Jos huomaa, ettei auto käynnisty enää niin hyvin kuin aiemmin tai huomaa, ettei moottori enää pyöri yhtä reippaasti, akku kannattaa vaihtaa jo ennen paukkupakkasia.

– Tietysti myös huollossa akku aina tarkistetaan ja akun säännöllisenä vaihtovälinä neljästä seitsemään vuotta, niin riski on pienempi. Muuten akun hajoamista on hankala ennakoida.

Näin vältyt yllätyksiltä

Vaikka akun kunnon arviointi etukäteen voi olla hankalaa, on monia asioita, jotka pakkassäällä kannattaa tarkistaa ennen rattiin tarttumista.

Jos rengaspaineeksi on mitannut lämpimillä keleillä 2,5 baaria, saattaa se pakkasten myötä laskea alle kahteen. Rengaspaine olisi hyvä tarkistaa niin käytössä olevista renkaista kuin vararenkaistakin.

– Renkaiden kunto on muutenkin tärkeää talvisaikaan.

Pakkaskeleillä myös tankin pitäminen täytenä on erityisen tärkeää. Jos tankissa on kosteutta ja se pääsee jäätymään, auto voi hyytyä tien laitaan.

– Tyhjässä tankissa ilmasta kondensoituu kosteutta tankin seinämiin ja polttoaineeseen. Se saattaa jäätyä ja aiheuttaa sen, ettei auto lähde liikkeelle kuin vasta lämpimässä, autohuollosta selitetään ilmiön taustaa.

– On äärimmäisen harvinaista, että tankki menisi siitä syystä varsinaisesti rikki.

Malminkartanon autohuollosta vinkataan tarkistamaan myös jäähdytysneste ja pakkaskestävyys.

– Mutta pakkasten alkaessa se voi olla jo myöhäistä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat