Mainos

Pakkaaminen

Varsinainen muutto alkaa pakkaamisesta. Tavaran määrää on hyvin vaikea arvioida. Jos ei ole aivan äskettäin muuttanut, on tavaran runsaus aivan varmasti yllätys - tässä tapauksessa ikävä. Koteja on tietenkin hyvin eri kokoisia ja muutenkin erilaisia. "Keskivertokodin" pakkaamiseen arvioidaan riittävän yleensä noin 50 muuttolaatikkoa.

Muuttolaatikoita vuokrataan vuorokausihinnalla. Esimerkiksi Helsingissä ja Turussa yleisin hinta on 0,15 euroa kpl/vrk. Laatikoiden toimitusmaksu on noin 7 euroa/suunta. Tampereella ja Oulussa joutuu maksamaan hieman enemmän. Aktiivinen etsijä löytää kaikilta paikkakunnilta varmasti halvemmallakin. Muuttolaatikoiden vuokraajat löytyvät muun muassa puhelinluettelon keltaisilta sivuilta.

Jos käyttää muovisten muuttolaatikoiden sijaan tai lisäksi pahvilaatikoita, kannattaa laatikon kanteen kirjata sen sisältö tarkasti. Pakatessa luulee muistavansa, mitä missäkin oli - purkaessa sitten usein huomaa erehtyneensä. Hyvä ohjenuora on pakata kaikki mahdollinen valmiiksi ennen muuttoa. Näin muuttopäivälle jää tavaroiden kanto - ja pikkuautollinen pikkusälää ja pikkusiivousta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.