Mainos

Pakistan tarjoutui rauhanvälittäjäksi Afganistaniin

Pakistan tarjoutui tänään välittäjäksi Afganistanin sotivien ryhmittymien rauhanneuvotteluihin. Pakistanista on lähetetty Afganistaniin valtuuskunta, jonka on määrä selvittää, miten Afganistanissa suhtaudutaan välitystarjoukseen.

Sisäministeri Naseerullah Babarin johtama pakistanilaisvaltuuskunta keskusteli Kabulissa islamilaisen Taliban-liikkeen johtajien kanssa. Valtuuskunta kävi myös Mazar-i-Sharifissa, joka on talibaneja vastaan taistelevan sotilasjohtaja Abdul Rashid Dostumin tukialue.

Mikään ulkomaa ei ole toistaiseksi tunnustanut Talibanin johtamaa Afganistanin uutta hallitusta. Pakistan on kuitenkin vahvistamattomien tietojen mukaan tunnustamassa pian uuden hallituksen.

Syrjäytetyn hallituksen joukkojen ja talibanien yhteenotot lähellä Kabulia laantuivat päivällä. Talibanit saivat haltuunsa alueet, joilla vielä eilen käytiin taisteluja. Entisen hallituksen joukkoja komentava Ahmad Shah Masood on aloittanut sissisodan talibaneja vastaan sen jälkeen kun nämä valtasivat Kabulin syyskuun lopulla.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.