Pakettiautojen markkinajohtaja uudistui – tämän verran uusi Transporter maksaa

Volkswagen esitteli uuden Transporterin Logistiikka-Kuljetus 2015 -messujen ensimmäisenä päivänä ja uutuusmallit ovat näytillä Messukeskuksessa koko viikonlopun.

Ulkoisesti muutokset ovat varsin pieniä, voidaan jopa puhua faceliftistä. Valmistajan mukaan kyseessä on kuitenkin uusi kuudennen sukupolven malli, ja ainakin se on tunnistettavissa Transporteriksi.

Sisätiloissa on tapahtunut hieman enemmän muutoksia. Kokonaisuus noudattelee Volkswagenin yleisselkeää linjaa. Ratti, mittaristo ja kosketusnäytöllinen viihdejärjestelmä ovat tuttuja muista Volkswageneista.

Eniten on kuitenkin tapahtunut pinnan alla. Moottorivalikoima on täydentynyt uusilla Euro 6 -päästönormit täyttävillä versioilla. Teholukemat vaihtelevat välillä 62-150 kW (84-204 hv). Tarjolla on luonnollisesti myös DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla varustettuja malleja sekä 4Motion-nelivetoja. Koripituuksia on tarjolla kaksi akseliväleiltään 3000 ja 3400 mm.

Uuteen Transporteriin saa nyt myös ensimmäistä kertaa henkilöautoista tuttuja mukavuus- ja turvallisuusvarusteita. Mukana ovat muun muassa kuljettajan vireystilanvalvonta, mukautuva vakionopeudensäädin, kaistavahti sekä kaukovaloautomatiikka.

Tarjolla tulee perinteiseen tapaan umpipakettiauton lisäksi erilaisia henkilömalleja. Monipuoliseen käyttöön soveltuva Caravelle tarjoaa tilaa yhdeksälle hengelle ja malliston huipulle sijoittuva astetta hienostuneempi Multivan sopii seitsemälle hengelle. VV-Auto tekee myös läheistä yhteystyötä suomalaisen koripaja Carsportin kanssa, mikä mahdollistaa hyvin yksilölliset tilaratkaisut esimerkiksi taksikäyttöön.

Uusien Transporter-pakettiautojen hinnat alkavat 35 129 eurosta ja henkilömallit lähtevät 45 995 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat