Mainos

Pakastepussikeskustelu kuohuu: "Te ette vain osaa pakata"

Kassalla pakasteet pieneen pussiin vai ei? Entä helposti rikkoutuvat jogurttipurkit? Vaatteet? Arjen viatonta helpotusta vai täyttä ympäristön tuhoamista? MTV Uutisten Facebook-keskustelussa mielipiteet sinkoilevat.

Eilen kerrottiin kauppojen reagoineen sosiaalisessa mediassa käynnissä olevaan kampanjaan. Kassalla jaettavat pienet muovipussit ovat saaneet viime aikoina julkisuutta myös siksi, että EU kampanjoi niiden käytön vähentämiseksi.

Alla otteita MTV Uutisten Facebook-keskustelusta: 

"Kas kun kaikki eivät tee ostoksia isoissa erissä eivätkä heittele niitä pikkupusseja luontoon vaan hyödyntävät niitä tehokkaasti, kunnes ne päätyvät lopulta sinne minne pitääkin. Eiköhän tämä homma ole lähtöisin Suomen ulkopuolelta, jossa kaikki ostokset pakataan ns. ohutmuovipusseihin, jotka on juuri sen kokoisia, että niitä voi uusiokäyttää vain pikkuroskapusseina."

"Kaikki tavarat kulkevat ja kestävät hyvin isossa kassissa, ku pakkaa oikein. Pieni kassi on tuhlausta kaupalta ja turhaa roskaa."

"Hä täh? Aina kysyvät ja sanon saa laittaa. . .myös jugurtit laittavat ja sukat ym."

"Laitan pieneen pussiin kassalla jogurttipurkit ja kotona laitan pussiin kissan kakat hiekkalaatikosta. Eli otan ja tarvitsen."

"Tyhmät ihmiset. Pakkasille voi ostaa sellaisen pakkaspussin niin menee kotiin saakka jäisenä. Ei ne yhdessä siellä pikkupussissa yhtään sen kauempaa jäässä pysy kuin ilman sitä pussiakaan. Voit ne pakata päällekkäin myös mihin tahansa muuhun kassiin, vaikka isompaan muovikassiin mutta tietysti mielummin kestokassiin. Sitten nämävakuumipakatut lihat ja lihat, kalat ym. jotka esim. ostetaan palvelutorilta. Ne on jo siellä kääritty tuplasti paperiin! Ei kai ne enää pussia tarvitse? Vakuumit eivät kyllä saumoista vuoda ellet itse heittele pussia miten sattuu. Jogurtit, pakkaa ne siihen ostoksien päälle. Ei varmaan mene rikki! Ette vaan osaa pakata suurin osa."

"Laittaisivat 0,18€ hinnaksi niille pikkupusseille, jo opittaisiin pakkkaamaan ja huomaamaan, etteivät ne yhdet tennissukat tarvitse sellaista pussia."

"En ota, koska en tarvitse. Pakkaan kylmät/jäiset ruoat yhteen kangaskassiin ja muut toiseen. Hedelmät menee kaikki samaan kestopussukkaan. Ainoastaan suolakurkut on pakko pakata pieneen pussiin. Banaanien pussittajia jaksan ihmetellä jokaisella kauppareissulla."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.