Mainos

Päivittäistavarakaupat: Keskioluen siirto Alkoon olisi tuhoisaa

Päivittäistavarakauppojen mukaan keskioluen siirto Alkoon ja kakkosoluen myynti päivittäistavarakaupoissa olisi tuhoisaa kaupan lähipalveluille ja työllisyydelle.

PTT:n tekemän tutkimuksen mukaan kolmosoluen siirtäminen Alkoon vaikuttaisi olennaisesti valtion verotuloihin, kaupan ranteeseen sekä alkoholijuomien yksityiseen matkustajatuontiin.

– Alkon sijoittuminen suurten hypermarkettien ja suurimpien supermarkettien yhteyteen on nähty vievän ostovoimaa pienistä myymälöistä ja paikkakunnilta, joissa ei ole Alkoa. Keskioluen siirtäminen Alkoon vahvistaisi tutkimuksen mukaan ostovoiman keskittymistä samalla tavoin Alkon yhteydessä oleviin suurmyymälöihin, Päivittäistavarakauppa ry toteaa tiedotteessaan.

Yhdistys katsookin, että kauppojen toiminnan vaarantaminen olisi erityisen tuhoisaa juuri nyt, kun taajamien kauppapalvelut uhkaavat taantua myös kuntauudistuksen myötä.

Keskioluesta luopumisen sijaan kaupat tahtoisivat hyllyilleen myös miedot viinit.

– Alkoholimonopoli keskittää suuria asiakasvirtoja ja heikentää kaupan lähipalveluja. Tutkimus antaa tukea vaatimukselle sallia keskioluen lisäksi mietojen viinien myynti päivittäistavarakaupoissa ja kehittää Alkon toimintaa asiamiespalveluja lisäämällä ja perustamalla shop in shop -Alkoja, tiivistää Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.