Päivikki Palosaari: Tuleva kausi huolestuttaa

Hullu Poro Oy:n toimitusjohtaja Päivikki Palosaari on huolissaan Lapin tulevasta matkailukaudesta. Ennakkovaraustilanne on Palosaaren mukaan samanlainen kuin viime vuonna tähän aikaan, mutta ennakkovarausten toteutumisesta ei koskaan ole varmuutta.

– Kylmä rinki on ilmassa. Jo viime talvena huomasi, että ihmisiä puuttui Leviltä, Päivikki Palosaari kertoo.

Palosaari avasi Leville viime vuonna kuusi uutta ravintolaa. Vuosien projekti saatiin päätökseen marraskuussa, juuri talouden taitekohdassa.

– Taloustilanteita ei kauheasti voi ennakoida, mutta on ainakin ravintolat valmiina sitten kun tulee taas nousukausi.

Vaikka tuleva kausi huolestuttaa Palosaarta, hän uskoo, että vakaat ja vanhat yritykset pärjäävät vaikeammankin kauden yli – selvittiinhän edellisestäkin lamasta. Ja kevään loppupuolella talouden pitäisi lähteä taas nousuun.

– On ihan hyvä fiilis, että kyllä tästä eteenpäin pötkitään.

Lisää lumiaktiviteetteja sekä ulkomaisia vieraita

Reilut parikymmentä vuotta Lapin-bisnestä pyörittänyt Palosaari on nähnyt vuosien varrella jos jonkinlaista huvittelua. Lapin ensimmäiset vilkkuvalot ja hot shotitkin koettiin Palosaaren ravintolassa. Ennen vuotta 2001 Levillä oli pulaa ravintoloista, ja niihin joutui jonottamaan. Kun Hullu Poro Areena avattiin, se oli iso harppaus.

– Avasin ensimmäisenä erillisen tanssipaikan ja ruokaravintolan. Siihen asti tunturissa oli tanssittu ja syöty samoissa paikoissa. Ulkomaisille vieraille on kuitenkin hyvin tärkeää, että he saavat ruokailla rauhassa.

Lapin-matkailun edelläkävijä ennustaa, että tulevaisuudessa ulkomaisten matkailijoiden määrä lisääntyy uusien charter-lentoreittien myötä. Lapin valttikortti, lumiaktiviteettien määrä, kasvattanee myös suosiotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja