Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paistetut sinappisilakat ja raastevati 21.11.2000

Julkaistu 23.05.2001 12:06

Toimittaja Marita Suontausta

1 kg silakoita
TAI 600 g silakkafileitä
1/2 dl (Dijon)sinappia
1/2 dl makeaa sinappia
1 kananmuna
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 dl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
paistamiseen öljyä ja margariinia

1. Perkaa silakat ja fileoi ne halutessasi. Huuhtele tarvittaessa. Valmiita fileitä ei tarvitse huuhdella!
2. Sekoita sinapit, kananmuna ja mustapippurirouhe.
3. Nosta silakat seokseen ja sekoita varovasti. Anna maustua viileässä noin 2 tuntia.
4. Sekoita ruisjauhoihin suola esim. lautasella.
5. Nosta silakat sinapista ja taita kalan muotoon. Kierittele jauhoissa.
6. Kuumenna öljy ja margariini pannulla.
7. Paista kaloja pari minuuttia kummaltakin puolelta.
8. Tarjoa silakat vastapaistettuina perunasoseen kanssa sitruunalohkoilla koristeltuna.

Raastevati


2 punajuurta (tuoretta tai etikka-)
2 porkkanaa
100 g:n pala lanttua raejuustoa
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
1 tl hunajaa tai sokeria
ripaus yrttipippurisekoitusta

1. Raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Punajuuri kannattaa raastaa viimesenä.
2. Aseta raasteet omiksi raidoiksi vadille.
3. Ripottele pinnalle raejuustoa.
4. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta se raasteen päälle.
5. Anna maustua hetki viileässä.

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • 17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • 17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"